Har du vägarna förbi huvudstaden? Ta med hunden! Här finns gott om restauranger och boenden där din fyrbenta vän är välkommen.

Hundvänligt i Stockholm: Barer, restauranger, shopping och upplevelser

Härliga Hunds guide till din bästa hundweekend i storstan. Är det dags för en semester i huvudstaden eller bara lite ny inspiration i hemstaden? Här tipsar vi om några av redaktionens favoriter, vare sig du vill shoppa, äta eller bo hundvänligt.

Barer Bar Kaja 

Repslagargatan 8, Södermalm, närmaste tunnelbana Slussen 

Bar Kaja är ett hål i väggen med fokus på hantverksöl. Här får hunden vattenskål serverad. Det är inte helt ovanligt att personalen dessutom frågar om de får bjuda på ett tilltugg för hunden. Här kan matte och husse spela sällskapsspel utan extra kostnad, äta piroger och testa någon av de ölsorter som byts ut med jämna mellanrum. 

Lådan 

Luntmakargatan 63, Vasastan/Norrmalm, närmaste tunnelbana Rådmansgatan 

Lådan är en amerikanskinspirerad ölhall, med ett stort utbud av hantverksöl från mestadels microbryggerier. Här serveras streetfood för människorna och hundarna är hjärtligt välkomna. Stora lokaler med mycket plats även för de större hundarna. 

Tjoget 

Hornsbruksgatan 24, Södermalm, närmaste tunnelbana Hornstull 

Drinkbaren som är känd för sina drinkar i internationell klass välkomnar även hundar! Både inomhus och på uteserveringen på somrarna. 

Restauranger Pastis 

Baggensgatan 12, Gamla Stan, närmaste tunnelbana Gamla Stan 

En fransk bistro i Gamla Stan, något undangömd från turiststråken, välkomnar hela familjen.

Gazza 

Hornsgatan 66, närmaste tunnelbana 

Mariatorget Gazza är en intim italiensk restaurang med fokus på pasta, här görs pastan från grunden med spännande kombinationer - varför inte en pasta med smörskum och kaviar?

Liebling 

Timmermansgatan 24, närmaste tunnelbana Mariatorget 

Restaurang med fokus på det tyska köket, här kan du äta schnitzel, korv och potatissallad med traditionella tillbehör! 

God mat och dryck för alla på artilleriet!

Artilleriet 

Artillerigatan 13, närmaste tunnelbana Östermalmstorg 

Här kan du både lunch och äta middag med din hund. Här finns självklart en liten egen hundmeny – gulligt! Svårt att hitta? Gå tvärs över gården in till Armémuseum från Riddargatan. 

Pom Friteri 

Lästmakargatan 26, närmaste tunnelbana Stureplan 

En meny som bygger på pommes frites? Mums! Inspirerade av holländsk streetfood med färska handskuran pommes. Roliga och goda drinkar! Hundar välkomnas varmt! 

Hantverket

Sturegatan 15, närmaste tunnelbana Stadion 

Maten lagas från grunden och är inspirerad av husmanskost med influenser från Sverige och Europa. Hundar är välkomna i hela restaurangen! Hit kan du komma och att ta en drink i baren med några klassiska snacks eller en stanna för en helkväll. Nära Humlegården om hunden behöver rastas. 

Hantverket har husmanskost inspirerat av Sverige och Europa.

Shopping och upplevelser 

NK 

Hamngatan 18-20, Norrmalm, närmaste tunnelbana T-Centralen

Det exklusiva varuhuset med såväl saluhall som exklusiv shopping välkomnar även hundar! Ta en inspirationstur, ett stopp på någon av caféerna eller en lyxig shoppingrunda.

IKEA City 

Hamngatan 37, Gallerian, Norrmalm, närmaste tunnelbana T-centralen 

Detta kanske inte är den främsta turistattraktionen, men oavsett om du är boende i Stockholm eller bara vill passa på att äta en billigare lunch än grannrestaurangerna kan IKEA gå hem. På IKEA City är hundar välkomna. Ett mindre sortiment jämfört med de större varuhusen utanför city, men för den klassiska ljus- och servettshoppingen är detta en perfekt aktivitet med din hund. Hela Gallerian är hundvänlig för den som önskar en längre shoppingtur. 

Båttur med SL 

Hitta din närmaste hållplats på SL.se eller SL-appen 

Vinthund på dog bakery stockholm
Livet är kort, skäm bort din hund!

Missa inte att ta en båttur med SL-båtarna. Här är hundar välkomna i en utmärkt del av båten, och ett perfekt (och billigt!) sätt att se Stockholm från vattnet. Hoppa av vid Allmänna gränd och ta en vacker promenad runt Djurgården om vädret tillåter. 

Artipelag

Artipelagstigen 1, Gustavsberg, Närmaste busshållplats Hålludden 

Artipelag är ett museum med utställningar såväl inomhus som utomhus. Hundar är tillåtna utomhus och på uteserveringar, vilket gör det till en perfekt sommaraktivitet. På deras promenadstråk står skulpturer utplacerade och gör det till en inspirerande plats att spendera en dag med sin hund på. 

Dog Bakery 

Ringvägen 89, Södermalm, närmaste tunnelbana Skanstull 

eller Odengatan 100, Vasastan, närmaste tunnelbana Sankt Eriksplan. 

Ett renodlat hundcafé med tillhörande butik. Här kan hunden fika och träffa hundkompisar. Finns även i Göteborg och Uppsala! 

 

Promenader 

Djurgården 

Spårvagn nr 7 

Fantastiska Djurgården är underbar plats att promenera på med din hund. Ta bara 7:ans spårvagn till Djurgården, eller flanera längs vackra Strandvägen. På det stora fältet bakom Sjöhistoriska muséet, Ladugårdsgärdet ,får hunden springa fritt! Runt Djurgården finns flera serveringar att stanna och fika vid, särskilt sommartid. 

Långholmen 

T-bana Hornstull, buss nr 4 

Långholmen är klassisk Stockholmsmark. Det gamla fängelset är idag hotell och det finns också ett fantastiskt hundrastområde (ej inhägnat) där hundar kan springa fritt. Även ett litet hundbad för varma sommardagar hittar du här. I närheten finns det hundvänliga caféet, Lasse i Parken (Högalidsvägen 56), en oas på sommaren där du kan ta en fika efter att ha lekt med din hund.

Hagaparken 

T-bana Odenplan, sedan buss 515  

Hagaparken (eller bara Haga) är en del an Nationalstadsparken och ligger strax norr om Stockholm, i Solna. Förutom mängder av vackra platser att promenera på finns här flera som det kinesiska templet. En fika vid Koppartälten är en klassiker. Här promenerar du också förbi Haga slott, där kronprinsessan Victoria och hennes familj har sitt residens. Kanske kan du höra familjens cavapoo Rio skälla? 

 

Hellasgården 

Buss 401 mot Älta från Slussen, tar ca 15 min.

Stockholms älskade friluftsområde. Efter en lång härlig promenad i Nackareservatet kan du slå dig ner framför den öppna spisen i den klassiska sportstugan. Här finns både mat och fika- även våfflor såklart. Självklart är hundar varmt välkomnat 

Ett Hem är för dig som har vunnit på lotto.

 

Att bo 

Många stora hotellkedjor tar emot hundar på rummet mot en mindre avgift. Däremot får de sällan följa med ner i matsalen. Men vill du bo riktigt hundvänlig finns det fler mindre slott runt om i Stockholm som är väl värda ett besök. 

Här är några förlag: 

Ulfsunda slott

Margretelundsvägen 125, bil ca 15 min, annars tunnelbanans gröna linje mot Hässelby Strand, kliv av vid Alvik och därifrån tar ni buss 110 eller 112 till stationen Ulfsunda Slott. 

Ulfsunda kallas för Stockholm närmaste slott. Här bor du i något av slottets 54 unikt designade hotellrum med hundsäng, matskålar och hundgodis till hunden. Vill du äta middag på slottet är hunden självklart välkommen i matsalen.

Häringe slott

Häringe slott 

Häringe slott, 137 91 Västerhaninge, tar ca 25 minuter med bil, men pendeltåg och buss fungerar också. 

“Vi älskar hundar” står det redan på hemsidan och hundar får vara nästan överallt på slottet och i de flesta matsalarna. Slottets historia är kantad av en imponerande skara av husdjur som bott här. Marguerite Wenner-Gren, som ägde slottet på 1961-1974 var en kär djurvän som omgav sig med ett stort och väldigt blandat entourage av husdjur. Det berättas om hur hon skapade panik på Miamis flygplats när hon att släppte lös sina 16 medföljande hundar! 

Ett Hem

Sköldungagatan 2, närmaste tunnelbana Stadion 

Vill du verkligen, verkligen skämma bort både dig och din hund, kan du ta in på vad som rankas som inte bara ett av Sveriges, utan också ett av världens främsta hotell. Fem-stjärnig lyx där du verkligen ska känna dig som ja, just hemma. Diskret elegans är bara förnamnet. 

Mindre hundar är välkomna i hela hotellet. 

Missa inte när Härliga Hund var på vift i Gävle!

Kom ihåg!

Kom ihåg att utgå från hundens behov, det är alltid bättre att avbryta ett besök om hunden blir stressad än att stanna. Visa alltid respekt mot dina medmänniskor och tänk på att vissa är hundrädda och allergiska.

Best Friendpaketet

Hotellen inom Stockholm Meeting Selection skänker för varje bokning av “Best Friend” 50 kr till Hundstallet. I ”Best Friendpaketet” ingår förutom boende och frukost även hundsäng, två matskålar, hundgodis, hundschampo och en handduk. 

Följande hotell ingår:

Ulfsunda Slott i Bromma 

Åkeshofs Slott och Restaurang Råkoko i Bromma 

Hesselby Slott i Hässelby 

Näsby Slott och Lilla Slottskrogen i Täby 

Skytteholm Hotell på Ekerö 

Villa Lovik på Lidingö 

Rosersbergs Slott, Arlanda 

Restaurang Hantverket i Stockholm