Kerstin Isaksson ska representera Sverige i VM för Belgiska vallhundar - för andra gången. Här ger hon sina bästa tips för att börja med agility.

Agilityinstruktören Kerstins 5 tips - så börjar du med agility

Är du nyfiken på att börja träna agility med din hund? Den erfarna instruktören Kerstin Isaksson har samlat 5 tips. 

  1.  Gå kurs för nybörjare! Väldigt bra introduktion till sporten och att bland annat få genomgång av säkerhets tänk redan från början. 
  2.  Träna med vänner: Att träna med andra är alltid kul! Men det är också bra att kunna bolla funderingar, filma varandra och hjälpa till med tex belöningar.
  3. Rolig belöning: En rolig (eller god!) belöning motiverar hunden till arbete. Rekommenderar starkt att belöna med leksak. Lek med hunden! Låt hunden jaga dig med leksaken i släp.
  4. Träna korta pass och belöna ofta. För att hunden ska tycka att det är värt att jobba med dig behöver den få belöning oftare i början av inlärningen för att hålla motivationen uppe och tycka det är kul. 
  5. Förbered er på att bli beroende! Agility är en av de roligaste sakerna du kan göra tillsammans med din hund. Det främjar samarbete och relationen mellan er. Det är också fysisk aktivitet för er båda. Det är spännande och fartfyllt och man vill bara ha mer!