Tax är en populär ras med stark jaktinstinkt, något som är viktigt att komma ihåg när du köper rasen.

Har du valt fel hundras? Hör av dig till oss!

Det är till stor vikt att välja "rätt" hundras, som matchar ens egen livsstil och hundens behov.  Det händer att människor gör en felbedömning och slutar upp med en hund som inte funkar. 

Det första och största tipset när det kommer till att välja hundras, är att välja en som passar din livsstil, förmåga, kunskap och erfarenhet. 

Hundar har olika behov beroende på ras, och det krävs rätt sorts livsstil för att kunna tillgodose dessa behov. Ibland händer det av olika skäl att människor gör misstag. Kanske tar de hand om en omplacering som sedan visar sig ha rasegenskaper som personen inte har förmåga att hantera. Kanske köper de en ras efter utseende och glömmer bort att den söta taxvalpen är en jakthund.

Ja, det händer att folk tar vatten över huvudet av olika skäl. Nu efterlyser vi historier där personer har kommit till insikt med att de köpt "fel" hundras.

Skicka in din berättelse till oss: red@harligahund.se, märk mailet med "fel hundras". Berätta vad som hände dig och hur det gick sedan.