Milles änglar med Gävle Konserthus i bakgrunden

Hund i Gävle - 11 restauranger, aktiviteter och barer

Även utanför storstäderna är hundarna välkomna! Är det dags för en semester i södra Norrland eller bara lite ny inspiration i hemstaden? Här tipsar vi om några av redaktionens favoriter, vare sig du vill äta, bo eller semestra hundvänligt!

Barer & Restauranger

Rasmus & Evelina driver Salt Studio

Salt Studio
Atlasgatan 8, Gävle
Salt Studio är en restaurang med litet kök lite utanför Gävles stadskärna. Men är du i närheten av Gasklockorna är det väl värt ett besök! Ta med hunden på en lunch, eller hämta upp en trevlig ostkasse i dessa fantastiska lokaler. 


Elsas Coffeeshop
Västra Vägen 4, Gävle
Ett matcafé nära Boulogernskogen. Perfekt för ett fika eller matstopp innan eller efter en härlig promenad i parken. 

Basta!
Drottninggatan 18, Gävle
En härlig italiensk restaurang med uteservering sommartid på stortorget. Hit kan hela familjen gå för att unna sig ett mysigt restaurangbesök! 

Noun
Södra Kungsgatan 12, Gävle
Noun är en bar och restaurang med både stora och små rätter. Vill du lyxa till det ordentligt rekommenderar vi att du tar dig hit! En väl utvald meny med stort fokus på kött och fisk, serverar såväl smårätter som större rätter. 

Centralpalatset med Musikhuset i bakgrunden

Musikhuset
Kyrkogatan 32, Gävle
Intill Gävle centralstation är det svårt att missa den maffiga sjömanskyrkan. Här är Musikhuset, en restaurang med livescen. Passa på att ta med hunden på en lunch eller middag - när det inte är livemusik såklart!  Aktiviteter och upplevelser 

Växtzon 4
Myckelvägen 2, Valbo
På Växtzon 4 kan du ta en fika och köpa växter till trädgården. Här kan du köpa deras egna produkter som finns på smörgåsen och du kan dessutom hitta hemmagjord saft och sylt efter säsong att köpa. Ett perfekt stopp för en mix av shopping, mat och inspiration. 

Högbo bruk
5 km norr om Sandviken, längs väg 27
Högbo Bruk är ett trevligt stopp, antingen som dagsutflykt eller att stanna över några nätter. Här finns gott om aktiviteter.. Här kan du åka längdskidor, hälsa på djuren, promenera efter de fina stråken eller ta en fika i Gruvstugan, där hunden är välkommen på övervåningen. Hotellet har flera hundvänliga alternativ för den som vill stanna över natten. Här hittar du flertalet butiker och mycket olika hantverk. Tänk dock på att alla platser inte är hundvänligt, fråga alltid innan och håll hunden kopplad. 

Limön 
Åk färjan från Södra Skeppsbron eller Furuvik
För en härlig dagstur ska du inte missa Limön! April till oktober kan du ta färjan ut till Limön, en enkelbiljett kostar 70 kronor från Gävle och 80 kronor från Furuvik för en vuxen, 25 respektive 35 för barn under 16 år. Väl ute på Limön finns mysiga leder, fin natur och är en perfekt aktivitet för hela familjen. Passa på att ta med en picknickkorg! 

Billudden
Billudden är ett vackert naturreservat i Älvkarleby kommun, där man enkelt kan spendera en heldag med promenad och korvgrillning. I anslutning till reservatet finns även Rullsands Havsbad och Camping. För den som önskar stanna över natten går det också att hyra någon av stugorna alternativt ta med eget tält eller husvagn. Campingens restaurang är dessutom hundvänlig och serverar såväl lunch som middag under säsongen! Missa inte att det finns en egen badstrand för den badälskande hunden! 

Boulognerskogen
Om du inte har möjlighet att lämna stadskärnan är Boulognerskogen ett trevligt alternativ för en promenad. Boulognerskogen är en av Sveriges största stadsparker tillsammans med Stadsträdgården och bjuder på vackra vyer intill Gavleån. Missa inte att stanna på Elsas Coffeeshop som du hittar högre upp på listan, som ligger ett stenkast från parken!Tänk på!

Kom ihåg att utgå från hundens behov, det är alltid bättre att avbryta ett besök om hunden blir stressad än att stanna. Visa alltid respekt mot dina medmänniskor och tänk på att vissa kan vara hundrädda och eller allergiska