Snäll, tillgiven, odramatisk och barnkär - sådan hund, sådan kille.

Har du en golden retriever-kille? En djupdykning i dess betydelse!

Har du hört uttrycket "Golden retriever-kille"? På internet, sociala medier och TV trendar uttrycket. Häng med när vi fördjupar oss i dess betydelse!

Det gäller att hänga med i alla nya uttryck och trender. När årets upplaga av SVT:s succéserie Gift vid första ögonkastet hade premiär förra veckan slängdes med ett uttryck som har trendat internationellt den senaste tiden på sociala medier.

En av killarna från programmet, Torsten Malmgård, 27, beskrev att ett dejtingliv med honom är som att träffa en golden retriever. Vad betyder det egentligen att vara en golden retriever-kille?

Kort sagt har den typen av kille samma personlighetsdrag som en golden retriever. På TikTok och artiklar runt om på internet beskrivs golden retriever-killen av många som en idealisk pojkvän - åtminstone för straighta tjejer som gillar den typen av man. Precis som en golden retriever är han lättälskad, barnkär och tillgiven. Snäll är ledordet. Han är lätt att vara med och odramatisk. 

Är golden retriever-drag grundläggande minimum hos en partner?

Det har också diskuterats om golden retriever-egenskaper är överdrivet uppskattad och snarare minimum i en relation. Det reflekterade författaren och relationsexperten Dr. Annie Zimmerman över i en intervju med tidningen BusinessInsider, även om hon tycker att trenden verkar i överlag vara positiv.

– Så som jag har uppfattat det är att det är ganska positivt. En man som bara är trevlig och verkligen bryr sig om sin partner, de är bara alltid närvarande och ivriga att se dig, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker det är ganska sorgligt på sätt och vis att i den moderna dejtingtiden vi befinner oss i, så kategoriseras bara en trevlig person som en golden retriever, som om det vore så sällsynt att ha en person som är tillgiven och kärleksfull, sa hon.

Samtidigt som trenden sätter fokus på känsliga män som är mjuka och emotionellt närvarande, menar hon att dessa egenskaper inte bör vara anmärkningsvärda utan snarare grundläggande för en partner att ha i en sund relation.

3 egenskaper som definierar en golden retriever kille:

  • De är uppmärksamma på dina känslor, villiga att behaga och tycker om att göra saker för dig. 
  • De är ömsinta, kärleksfulla och gulliga i sin natur.
  • De skapar inte drama och är okomplicerade att vara med.