Ogillar din hund regn och rusk?

Håll hunden glad inomhus: 9 aktiviteter för tråkigt väder

Har du en hund som ogillar tråkigt väder? Det finns aktiviteter att hitta på även de dagarna. Vi har samlat 9 tips!

Under dagar med med tråkigt väder kan det harharvara en utmaning för både människor och deras fyrbenta vänner när det kommer till att få tillräckligt med motion och stimulans. Men att hålla din hund aktiv och underhållen inomhus behöver inte vara svårt eller kräva mycket tid och ansträngning! Det finns massvis med saker som passar extra bra att ägna sin tid åt just de dagarna. Vi har samlat 10 tips!

Här är 9 enkla sätt att spendera dagar med tråkigt väder:

 • Korta utflykter: Trots regnigt väder behöver din hund fortfarande sin dagliga motion. Ta en kortare promenad och låt sedan din lurviga vän njuta av en inomhus nos-dos genom att låta den söka efter gömda godsaker i vardagsrummet.
  • Spa-dag: Ge din hund en extra dos av skönhetsvård under en innedag. Varför inte anordna en lyxig spa-stund med schamponering och kanske till och med lite dämpad belysning med tända ljus för extra mysfaktor?
  • Kroppskontroll: Efter ert spa-mys, ta en mysig stund i soffan och känn igenom din hunds kropp för eventuella sår eller knölar. Glöm inte att kolla tassar och klippa klorna om det behövs.

  • Godissök: Låt din hund jobba för sitt godis genom att gömma det i en toarulle eller under en handduk. Du kan också använda gömställen för att gömma godis eller leksaker runt i huset och låt din hund leta efter dem. Detta ger hunden mental stimulans och ger en rolig och belönande utmaning.  

  • Tandvård: Ge din hunds munhälsa en extra boost genom en stunds tandborstning. Använd en hundtandkräm med en lockande smak för att göra borstningen till en positiv upplevelse.

  • Egenbakat Godis: Ge din hund en smakfull belöning genom att baka enkelt hundgodis hemma. Det kan vara så enkelt som att torka skivor av blodpudding eller baka köttfärs tillsammans med ägg och mjöl.

  • Hjärngympa: Utmana din hunds mentala förmågor genom att gömma godis under en handduk och låta den leta sig fram till det. Om det är för lätt kan du linda in godiset för att göra det lite svårare.

  • Dragkamp: En klassisk lek som många hundar älskar är dragkamp. Ge din hund chansen att riva och slita i en leksak och variera utgången för att hålla det spännande.

  • Massage: Ge din hund en skön massage för att främja avslappning och välbefinnande. Spela avslappnande musik för hundar, Massera mjukt och försiktigt för att skapa en lugn och harmonisk atmosfär.