Romeo hittades i mycket dålig skick, smal och med slitna tänder.

Hittad ensam och övergiven i dåligt skick - vet du något om Romeo?

Hundstallet ser en ökad trend i att allt fler hundar kommer in med en oklar historia och bakgrund. Nu har de hittat en hund i en ensam rastgård utan ägare i Stockholm och efterlyser tips om Romeo, som de valt att kalla hunden.

Hundstallet har hittat en hund som de kallar för Romeo, ensam i en rastgård utan ägare i Stockholm. De behöver få mer information om honom för att kunna ge honom ett nytt hem, eller om han är bortsprungen, till hans ägare.

Vet du något eller är du hans ägare? Kontakta erika@hundstallet.se.

Hundstallet berättar att de ser en ökad trend i allt fler hundar som kommer in med en okänd bakgrund.

- Många gånger vet vi inget alls om hunden. Vi måste då säkerhetsställa att hunden inte bär på några sjukdomar och får sitta i karantän tills vi får den informationen. Ett stort problem för oss, våra hundar men också ett samhällsproblem.

När hittades Romeo/När kom han in till er?

- Han hittades för några dagar sedan i en rastgård utan ägare i Danderyd. De som hittade honom stannade några timmar för att se om ägare dök upp men inget hände så då tog man honom till Albano Djursjukhus och sedan blev Hundstallet kontaktade och hämtade upp honom utanför djursjukhuset där upphittaren väntade utanför.

Vad vet ni om honom? I vilket skick var han i när han hittades?

- Tyvärr i mycket dåligt skick, mycket smal och slitna tänder. Han är chippad men inte registrerad vilket försvårar läget betydligt.

Du berättar att det är ett samhällsproblem - kan du berätta mer om det?

- När det saknas viktig information om en hund innebär det möjliga hälsorisker, där den stora mardrömmen är att få in rabies i Sverige. En mycket plågsam sjukdom med dödlig utgång, där det inte finns något botemedel för den som blivit smittad. Rabies har en lång inkubationstid, upp till 12 månader. Vilket innebär att den till synes pigga och friska hunden kan bära på en livsfarlig smitta. Hundstallet verkar vi aktivt för hundskyddet i Sverige och finns bl a med i en samverkansgrupp mot hundsmuggling med Sveriges Veterinärförbund, Sveriges Lantbruksuniversitet, Svenska Kennelklubben och Länsstyrelsen.

Vet du något eller är du hans ägare? Kontakta erika@hundstallet.se.

- Otroligt viktigt att även lyfta Illegal införsel av hundar som innebär ett fruktansvärt lidande för både de hundar (ofta valpar) som fraktas till Sverige och för de tikar som exploateras som avelsdjur i valpfabriker. Det är ett systematiskt djurplågeri som styrs av efterfrågan, därför är det så viktigt att de som står inför ett stundande hundköp motstår frestelsen att göra en till synes snabb och enkel affär samt tänker igenom hundköpet mycket noga. 

-  Vi vill också betona vikten av att registrera sin hund hos Jordbruksverket, det finns krav på detta och om något händer kan ägaren kontaktas.