Rescuedog från Rumänien, Ivar
Vill du också få proffsiga bilder på din vovve? Var med och tävla om en studiofotografering med den duktiga hundfotografen Eric Bäckman!

Vinn en professionell fotografering med Eric Bäckman

Alla hundar förtjänar att bli förevigade på riktigt proffsiga bilder - nu har du chansen att tävla och vinna en fotografering för din hund med den fantastiska hundfotografen Erik Bäckman.

Hundälskare älskar att föreviga sina bästa vänner på bild, även om resultatet kanske inte alltid når proffsnivå. Nu har du chansen att tävla och vinna en exklusiv fotosession för din hund med fotografen Eric Bäckman i Stockholm! Du får själv välja om du vill ha studioporträtt, hemmafotografering eller naturscener som bakgrund. Missa inte chansen att fånga dina hunds charm på bild och skapa minnen för livet!

Du behöver bara fylla i formuläret nedan och bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att tävla!

Är du redan prenumerant på vårt nyhetsbrev? Inga problem! Fyll ändå i formuläret nedan för att delta.

Godkänn villkor för att vara med i tävlingen Villkor

Tävlingen pågår i 30 dagar. Vinnaren kommer att presenteras här på vår hemsida harligahund.se och på våra sociala medier.

Vi reserverar oss för felskrivningar. Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.

Vid misstanke om fusk i något avseende äger Härliga Hund rätten att diskvalificera bidrag. Detta liksom övriga beslut av tävlingsjuryn kan inte överklagas och behöver inte motiveras. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från 3F Media Group AB:s marknadsavdelning. Tävlingen kan komma att justeras. Vinnaren kommer att kontaktas via e-post. 3F Media Group AB kommer att försöka nå vinnaren under 5 arbetsdagar från att tävlingen avslutats. Om inte vinnaren gått att nå äger Härliga Hund rätten att utse en ny vinnare i tävlingen. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot andra varor.

Tävlingen pågår till och med 8/5-2024 och vinnaren kontaktas via mail.

3 frågor till Eric Bäckman!

Erick Bäckman i studio som fotograf
Fotografen Eric Bäckman tycker det är viktigt att framhäva hundens personlighet och samtidigt få den att känna sig bekväm.

Vad är viktigt när du fotograferar en hund?

- Jag tror att djur, precis som människor, har sina egna personligheter, och en skicklig fotograf skapar en miljö där subjektet kan känna sig bekvämt. Även om vi ibland som ägare eller fotografer har en idé om hur vi vill att bilden ska se ut, är det viktigt att låta hunden visa sin egen personlighet. När våra bästa vänner inte längre är hos oss, är det ju deras unika personligheter vi vill minnas och återuppleva genom bilderna. 

-Det ruffsiga leendet bakom pälsen eller den nyfikna och filosofiska pondusen, som till exempel Ivar utstrålar, är vad som gör dem så speciella för oss. 

Fotografen Eric Bäckman har fångat redaktionshunden Ivar från sin bästa vinkel.

- Ibland ser jag djur som mänsklighetens kärna. Utan allt det tekniska är vi precis likadana. Djur kan inte tillverka bilar eller bygga datorer, men de kan känna, älska, krama och uppleva allt som verkligen betyder något i livet. I korthet skulle svaret din fråga vara typ ”att fånga subjektets essens i ljus”.. men det skulle ju vara så kort!

Vinthund med kläder
Vilken vinkel, är din hund bästa vinkel?

Hur kommer det sig att du väljer att fotografera djur?

- Att interagera med djur känns så genuint och den glädje jag upplever av deras okonstlade beteenden är obetalbar. Tänk om vi människor kunde vara lika bra som dom på att uppleva livet i nuet? Jag gör det helt enkelt för att interaktionen med djur påminner mig om tacksamhet och kärlek.

Stiliga Ivar klär i basker.

Vilken utmaning finns det i att fotografera hundar och hur hanterar du dom?

- Alla hundar är unika och det gäller att vara lyhörd. Om en hund inte tycker om fotopappen kan man behöva muta med en hel del godis till exempel. På samma sätt kan vissa människor känna sig obekväma framför kameran och behöva stöd för att visa sitt bästa jag. I slutändan handlar det om att skapa en miljö som tillåter och främjar individens unika uttryck. Även om det är bra att ha en idé om hur bilden ska se ut, är det viktigt att låta hunden vara med och bestämma. Och tänk vad fantastisk världen skulle vara om hundar fick bestämma mer!

Vinthundarna Inna och Allegra.
Redaktionshunden Ivar är en naturbegåvning i fotostudion.
Ïvar gatuhund vit hund med basker
"Jag tror att djur, precis som människor, har sina egna personligheter, och en skicklig fotograf skapar en miljö där subjektet kan känna sig bekvämt", berättar Eric Bäckman.