Det är aldrig för sent att börja träna sin hund.

57 procent av Instagramföljarna önskade att de hade en lydigare hund

När vi frågade våra Instagramföljare om hundar och deras lydighet så framkom det att över hälften* önskade att deras hund var lydigare. Därför har vi här sammanställt våra bästa artiklar om att få sin hund lydig - och vad som är viktigast att träna.

När det kommer till att träna sin hund finns det oändligt med träningstekniker och riktningar, vissa mer viktiga än andra - beroende på vad man anser som viktigt. Vi har tidigare frågat över 160 hundägare vad de tycker är viktigast att träna med sin hund och identifierat de fem viktigaste områdena att fokusera på vid hundträning. 

De som alla hade gemensamt var lydnadsfaktorer och verktyg som underlättar för ett väl fungerande liv tillsammans, snarare än mer utvecklande träningsformer som nosework eller agility.

Mer än hälften önskade att sin hund vore lydigare

I vår senaste Instagram-undersökning * angav 57 procent att de önskade att deras hund var lydigare, medan 29 procent är nöjda med hur lydiga hunden är. Ytterligare 14 procent valde att inte svara.

*196 personer valde att svara på Härliga Hunds Instagramstory där vi ställde frågan "Önskar du att din hund vore lydigare". 57 procent svarade Ja, 29% svarade nej och 14% valde svarsalternativet "Vill se svaren/vill inte svara". 

Undersökningen gick enbart ut på Härliga Hunds Instagramkonto @harligahund 

Träningsmetoder

Vad är då viktigaste att träna sin hund? Det är en individuell fråga beroende på behov och livsstil. Här är sex saker att tänka på när du tränar din hund!

Inkallning

Något som många av de hundägare vi frågat inför tidigare artiklar tycker är allra viktigast, är inkallning. Det både underlättar ert gemensamma liv och hindrar många faror. Här lär du dig mer om inkallning!

Kontaktövningar

En annan sak många hundägare som vi frågat tycker är allra viktigast är att ha en god kontakt med sin hund, det är något man får genom att konsekvent träna in kontaktövningar. Här lär du dig mer om hur du tränar kontakt med din hund!

Hunden blir för exalterad när de kommer gäster

Ett problem många valpägare vill träna med är att behålla en harmonisk stämning - trots att det kommer gäster. Många valpar blir nämligen överexalterade när de kommer gäster till hemmet. Här lär du dig hur du bemöter en överexalterad hund!