"Jag kan inte se en vardag utan henne", berättar Patrick om sin Barbro.

Run for pride: Patrick och Barbro ska springa för HBTQI tillsammans

Snart går stapeln av för Run for Pride, där hundägare springer eller går ett lopp tillsammans med sina fyrbenta vänner för att stötta HBTQI-gemenskapen. Patrick Nyholm och hans hund Barbro ska delta i årets lopp.

Patrick Nyholm

Run for Pride är ett initiativ som syftar till att främja mångfald och stödja HBTQI-gemenskapen. En del av intäkterna från loppet går till Insamlingsstiftelsen RFSL, och hittills har evenemanget samlat in cirka 250 000 kronor för ändamålet. Den 16 maj deltar Patrick Nyholm och hans parson russel Barbro i loppet.

Är det första gången du ställer upp i Run for Pride?

– Ja, det är första gången jag ställer upp men jag har vetat om loppet sen tidigare. 

Hur kommer det sig att ni väljer att delta?

– Förutom att det är en kul sak att göra ihop med min fyrbenta kompis, Barbro så känns det extra bra när jag vet att det är för en god sak med att kunna stötta regnbågsfondens viktiga arbete för utsatta HBTQ+-grupper runtom i världen men också RFSL som också gör mycket viktiga saker för oss i communityt, både här i Sverige och runt om i världen.

Den 16 maj går stapeln av för Run for Pride.

Berätta om din hund! Hur länge har du haft henne, vad är det för ras, ålder?

– Jag har haft Barbro, som är en Parson russel terrier på 12 år, sen hon var liten valp. Hon är min bästa kompis och min följeslagare i vått och torrt. Jag kan inte se en vardag utan henne för hon ger så mycket till mig och min man och vi älskar verkligen henne. Hon är också så lätt att ha med överallt och hänger med överallt i stort sett.

Hur har du förberett inför loppet?

– Eftersom vi går mycket promenader och är mycket i skogen så har vi inte förberett oss mer än att se fram emot att få vara med denna dag och kunna gå fem kilometer ihop för en bra sak. Vi kommer nog ha något i regnbågens tecken på oss för att visa att vi är med.