Hanna och Bella är vinnarna med den nytänkande produkten för hundar, här i bild med tävlingsvärden.

Nytänkande i hundsport - unga vinner priset med innovativ idé

Ett par unga företagare har kommit på en innovativ idé för att öka hundens säkerhet i hundsport. Nu har Bella Nilsson och Hanna Winroth tagit hem guldet i SM i Unga Företagare.

Varje år hålls SM i Unga Företagare, där över 200 UF-företag från hela landet medverkar. I år var det 220 Unga Företagare som tävlade om att ta hem guldet.

I år vann Pawsitive Performance UF priset Årets innovation, för deras framtagna agilityhinder för hundar. Bella Nilsson och Hanna Winroth från Forshaga Akademin i Värmland är hjärnorna bakom företaget. 

"Det känns galet och betyder sjukt mycket för vi ska driva vidare vårt UF-företag efter UF-året. Det är ett kvitto på allt vårt arbete och nu har vi klargjort hur vi kan skala upp så det känns superkul att få en sån här push i rätt riktning."

Tre nöjda kunder!

Så här skriver de själva om sin första produkt: 

"Vi tillverkar våra hinder i plast som är både väder- och UV-tåligt. Bomhållarna är designade av oss och 3D-printas i mjukplast som böjer sig om hunden skulle slå i den = ingen skaderisk! Hindret har avtagbara ”fötter” för att smidigt kunna förvara på liten yta, utan att ta upp onödigt utrymme. Ska du ha dina hinder utomhus och önskar en ökad motståndskraft mot vind kan du enkelt fylla fötterna med önskad mängd sand som ökar stabiliteten. Hindrets totalvikt ligger på endast 3 kg!"

Företaget planerar även för fler produkter för hundsport med fokus på att öka hundens säkerhet och människans komfort framöver. Här hittar ni deras företagssida där ni kan se bilder på hindret!

Om UF-företagande

Ett UF-företag är ett företag som drivs av gymnasieelever som en del av utbildningen. Varje år driver ungefär var tredje gymnasieelev UF-företag och i år startade rekordmånga UF-företag, 38 824 gymnasieelever. Entreprenöriellt lärande ger eleverna utlopp för kreativa idéer samtidigt som det stärker förmågan att samarbeta, ta ansvar och ger ökat självförtroende genom hela skolgången.