hund sitter i resväska
Går det inte att ta med hunden på semestern? Då väljer nästan varannan hundägare att avstå.

Nya siffror: Hundägare avstår från semesterresor

Hundägare i storstäderna upplever utmaningar under sommarmånaderna, och många väljer bort semesterresor, det visar en ny undersökning.

I undersökningen, som baseras på svar från hundägare i storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg, har man tittat närmare på vilka specifika utmaningar som hundägare möter i storstadsmiljö. Resultaten visar bland annat att de varma sommarmånaderna kan vara särskilt utmanande. Novusundersökningen har genomförts på uppdrag av Mars Petcare Sverige.

73 procent av storstadsägarna upplever utmaningar - behövs fler grönområden

Enligt undersökningen upplever 73 procent av de tillfrågade i storstadsregionerna flera utmaningar med att vara hundägare i stan. En av dessa utmaningar är till exempel att våra hundar påverkas mycket av värmen, och i storstäderna finns inte alltid samma möjligheter till exempelvis svalka i sjöar och grönområden. Samtidigt visar samma undersökning att 42 procent av hundägarna väljer att stanna hemma från semesterresorna om det inte är möjligt att ta med sig sin hund.

- Vår målsättning på Mars är att våra husdjur ska känna sig lika välkomna i städerna som vi människor. För att förbättra livskvaliteten för både husdjur och deras ägare året runt behövs fler grönområden och ytor för rekreation, säger Cecilia Stenberg, kommunikationsansvarig Mars Sverige.