“Paco och Disa är båda till stor glädje för mig", berättar Pia

Möt vinnaren av månadens sötnos i maj: Privatsekreteraren Paco

Lurviga Paco med den stora personligheten tog hem priset som Månadens sötnos i maj. Vi har intervjuat hans ägare Pia Malmberg. 

Vad är Paco för ras och hur gammal är han? 

Paco är duktig på att koppla av, gärna genom att sitta i uterummet och titta på fåglarna utanför.

- Paco är alltså en borderterrier som är snart nio månader gammal. Han är min andra borderterrier, jag tycker att rasen är otroligt trevlig, positiv och rolig. 

 Vad gillar er sötnos att göra om dagarna?

 - Han låter mig verkligen inte slöa till utan älskar att gå rejäla promenader med mycket aktivitet. Han gillar mest när vi åker och hämtar hans "storasyster" Disa, min bruna labrador, på dagis. Hon tycker inte alltid att det är lika kul när han busar med henne, men med en ängels tålamod finner hon sig i hans "trakasserier"

- Annars leker han med de mjukisdjur som han delar med Disa, en hel stor gammal sockerlåda full. Populärt är också att gräva i mina rabatter, gärna med en "tuggis" i munnen som blir bra att gräva ner.

Finns det något som Paco ogillar?

- Han ogillar när större hundar skäller på avstånd och han inte riktigt har koll på var de befinner sig. Att klippa klorna är också hur läskigt som helst, är det verkligen nödvändigt? Brukar han undra. 

Vad gör han när ingen ser?

- När ingen ser tror jag att han går på upptäcktsfärd i trädgården och skrämmer duvorna, fast det vet jag ju inte säkert, eftersom jag inte ser! 

Vad är Paco favoritmat? 

- Egentligen är han ingen storätare men allra mest gillar han röd spetspaprika (!) och vitkål, så kanske har han inspirerats av matte, som är vegetarian. 

TV-tittande sittande i mattes knä är en favoritsysselsättning.

Vilken är hans favoritplats? 

- Hans favoritplats är absolut i soffhörnet när matte och Disa också tagit plats där, för då myser vi alla tre tillsammans! På natten sover han givetvis i mattes säng, trots att han har en alldeles egen bekväm bia-bädd. 

- På sistone har han tagit på sig rollen som "privatsekreterare" till mig, för varenda gång telefonen ringer så gör han sitt bästa för att ljudligt uppmärksamma mig på det, och se till att jag skyndsamt svarar. Sannolikt för att han tycker att det är jobbigt med höga ljud, men ändå lite kul - och bra för mig, om jag händelsevis inte skulle höra att det ringer.