Är din hunds namn med på listan bland populäraste namn i länet?

Län för län: Populäraste hundnamnen!

Är din hunds namn med på listan över populäraste hundnamn i ditt län? Eller kanske i någon annans län? Kolla in hela tabellen här!

Det mest populära hundnamnet 2024 är Luna. Under årets sex första månader registrerades drygt 300 hundar med det namnet. Luna är nummer ett i sju av landets 21 län. Tvåa på årets topplista över mest populära hundnamn är Bosse följt av Bella på tredje plats.

Ett hundnamn som ökat kraftigt i popularitet är annars Otto på plats 39. Otto är det hundnamn som har klättrat flest placeringar 2024 jämfört med samma period i fjol – hela 50 steg. Tvåa och trea i samma liga är Lilly och Teddy som klättrat 45 respektive 44 steg jämfört med fjolårets lista.

– Att den här namntrion har ökat i populäritet har vi sett när ägarna tecknar hundförsäkringar via Zmarta. Vi får se om det håller i sig till nästa år, säger Åsa Hauer på Zmarta i ett pressmeddelande.

Det vanligaste hundnamnet i Sverige är fortfarande Molly. Idag finns det närmare 9 200 hundar registrerade med namnet Molly. Tvåa ligger Bella och därefter Charlie. Den topptrion har varit densamma de senaste sex åren.

De populäraste hundnamnen i respektive län 2024

Siffrorna avser perioden jan- jun 2024

Källa: Zmarta