Ska du ta med hunden till storstaden i sommar?

Hundvänligt i Göteborg: Restauranger, cafeer, barer, utflykter och affärer

Dags för ett besök på bästkusten eller letar du bara efter inspiration i hemstaden? Här är Härliga Hunds guide till hundvänliga ställen i Göteborg (med lite hjälp från göteborgsinfluencern @dogenburg)!

BARER & RESTAURANGER

Tacos & Tequila 

Tredje långgatan 9, Göteborg 

Ute i vimlet!

Tacos & Tequila serverar inte bara tacos i mängder -utan är såklart även hundvänliga! Med ett centralt läge på tredjelånggatan är det här ett perfekt stopp på cityturen.

BrewDog Bar 

Kungsgatan 10, Göteborg 

BrewDog är nästan mer kända för sin hundvänlighet än sin mat och dryck. Här kommer du inte känna dig malplacerad om du tar med hunden!

Tyska Bron 

Tyska Bron 1, Göteborg 

Havsbaren Tyska Bron är ett trevligt ställe så nära vattnet man kan komma! Här serveras några enklare maträtter både till lunch och middag.

Olssons Vin 

Tredje långgatan 7, Göteborg 

Klart vovven ska med!

Olssons Vin har inte bara mat och dryck – utan varje vecka kan du slinka in på de stående koncepten ”Canvas + Cava” eller ”Lera + Cava”, där du kan måla på duk eller göra lerskulpturer. Perfekt för den kreativa hundägaren!

Flickorna på Färjenäs 

Karl IX:s väg 1, Göteborg 

Lite utanför stadskärnan hittar du det här mysiga cafeet, som dessutom har sloganen ”Hundens bästa vän”! Perfekt stopp efter eller under promenaden.

Restaurang Levantine 

Aschebergsgatan 22, Göteborg 

Råbiff, gratinerade sniglar eller hummer? Vill du lyxa till det rejält kanske ett besök på Levantine är rätt val! Ta med vovven och njut av en kväll på den här härliga bistron.

AKTIVITETER & UPPLEVELSER

Bio Capitol 

Skanstorget 1, Göteborg 

Hundbio är kanske inte det mest kända begreppet – men klart hunden ska med på bio i Göteborg! Första söndagen i varje månad öppnar Bio Capitol för hundar att komma med sina mattar och hussar. Notera att det inte är någon visning i juli 2024, då det är sommarstängt!

NK 

Östra hamngatan 42, Göteborg 

Bio Capitol

Klart hunden ska med på fönstershopping! På NK är hundar välkomna notera dock att du kan nekas i varuhusets restauranger, caféer och matavdelningar - här är det de enskilda avdelningarna som själva beslutar om hundar är välkomna.

Erikshjälpen Västra Frölunda 

Victor Hasselblads gata 11, Västra Frölunda 

Erikshjälpen i såväl Frölunda som Rosenlund är hundvänliga! Ta med vovven på lite second hand-shopping vetja! Erikshjälpen Rosenlund ska också vara hundvänligt.

Slottskogen 

Om det är något Göteborg är känt för är det väl ändå Slottskogen? Eller ja, visst, Håkan Hellström, skaldjur, avenyn, Liseberg... ja, visst är staden känd för mycket mer. Men Slottskogen är trots det ett hett tips! I den här parken i centrala Göteborg kan du bland annat spana på sälar, kolla in landsskapsstugorna eller bara promenera i den härliga miljön.

Naturreservatet Änggårdsbergen

Ett stadsnära naturreservat är väl aldrig fel! Ta dig hit för en promenad med vovven.