Här kan du hitta en promenadkompis
Med appen DogDater kan hundägare enkelt se vilka hundar som finns i närheten och ta kontakt. Foto: Getty Images

Här kan du hitta en promenadkompis

Med appen DogDater kan hundägare enkelt se vilka andra hundar som finns i närheten och ta kontakt för att kanske ta en promenad tillsammans. Vi har pratat med Nanna Helsén – en i teamet bakom appen.

Nanna Helsén – en i teamet bakom appen DogDater

1.

Vad är det för spännande app ni har lanserat? Vilka vänder ni er till?

– Vi vänder oss till hundägare som vill komma i kontakt med andra hundägare för att ordna lekträffar eller ta en promenad, oavsett var du är. Med appen kan man enkelt se vilka hundar som finns i närheten och ta kontakt.

2.

Hur kom ni på att det behövdes en sådan här app?

– Idén kom till då en av våra grundare letade efter lekkompisar åt sin hund Zezar. Hon som har landställe på Gotland gick runt och spanade på stränderna men det gick så där så vi bestämde oss för att göra en app som kunde tjäna samma syfte – koppla ihop världens alla hundar. Hundar behöver ett eget socialt nätverk!

3.

Finns det fler roliga och praktiska funktioner i DogDater?

– Absolut, du kan både följa, vänförfråga och chatta med andra hundar och hundägare, dela bilder och inlägg på vad du och din hund hittar på och stämma lekträff förstås. Men vi jobbar hela tiden på att utveckla appen och lägger till nya roliga funktioner kontinuerligt beroende på vad våra användare efterfrågar. Vi lyssnar mycket på våra användare, det är roligare att göra det här tillsammans med andra hundfantasten!

4.

Hur gör man för att komma i gång?

– Man laddar ner appen, lägger upp en profilbild på sin hund, fyller i fakta om hunden som ras, ålder, kön och en beskrivning av hunden. Sen är det bara att söka.

5.

Hur många vänner kan jag hitta i appen idag?

– I dagsläget är det ett par tusen användare och antal nerladdningar ökar för varje dag.

Hitta din date här!