Linda Nygren har öppnat Skånes första gym för hundar. (Bilden är en genrebild)

Ett gym för hundar är nu verklighet - öppet dygnet runt: "Jag har jobbar hårt i många år"

Den 17:e maj blev Linda Nygren Årets Entreprenör i Kävlinge kommun. I helgen öppnar hon Skånes första gym för hundar, vägg i vägg med hennes befintliga människogym, Energicenter i Kävlinge.

Under flera års tid har Linda arrangerat K9 Biathlon Skåne, ett äventyrligt hundlopp som i år lockade hela 300 deltagare. Sprunget ur det årliga hundloppet kom idén om ett permanent hundgym i Kävlinge. Dessutom är hundgymmet en hyllning till hennes första hund Skrutt som gick bort förra sommaren.

På frågan vad hundgymmet betyder för Linda svarar hon – ”Det betyder att Skrutten lever vidare…han var fenomenal och kunde allt!”

Hundgymmet är stationsbaserad och ett samarbete mellan hunden och dess förare. Gymmet kommer vara öppet dygnet runt, året runt för dess medlemmar.

Entreprenören Linda Nygren.

Men hur känner egentligen Årets Entreprenör efter vinsten?

”Det har väl börja sjunka in lite nu att jag faktiskt vann, först var jag ju finalist. Jag förstod nog inte riktigt - jag hade så mycket annat vid den tiden som vi höll på med och planerade. Men efter alla dessa grattis hälsningar jag har fått så har det börjat sjunka in. Det är ju kul att känna att människor sett vad jag har gjort och engagerat mig i. Jag har jobbar hårt i många år, men jag har nog inte tänkt på det så utan mer - vad roligt jag har!”

Juryns motivering till Årets Entreprenör 2024 löd:

"Vinnaren av årets entreprenör i Kävlinge kommun 2023 är ett företag där entreprenörskapet har en stark prägel av att se varje individs behov, oavsett om det är en kund eller en av de anställda.Företaget har uppvisat en kreativitet när de stött på utmaningar och lyckats behålla en stadig tillväxt även under utmanande år. Tillväxt i lagom takt, utan att tumma på verksamhetens kärnvärden.Företaget brinner för att, tillsammans med andra, utveckla platsen Kävlinge, både för tvåbenta och fyrbenta medborgare."