Dino har 200 stygn efter olyckan, och Thor har ständigt varit vid hans sida.

Bonde söker fru-Dino var med i svår MC-olycka efter programmet: "Min hund hjälpte mig"

Dino är olivbonden som söker kärlek i TV4s Bonde söker fru - jorden runt. Vi har pratat med honom om hans stora kärlek i livet - hundar, och hur chihuahuan Thor fanns där efter en tragisk olycka som skedde efter programmet.

- Efter en svår trafikolycka låg jag i sängen i åtta månader. Min hund hjälpte mig enormt mycket psykiskt under den tiden. 

Dino Choreftis är den svensk-grekiska olivbonden som söker kärlek i Bonde söker fru. I TV-rutan har vi fått glimtar av hans hund, Thor - som följer med Dino överallt. 

Förutom Thor har han även chihuahuan Arabon, som han delar med sin mamma - då får även hon sällskap av en hund, ett sällskap som Dino beskriver som det bästa möjliga.

När Dino efter inspelningen var med om en allvarlig motorcykelolycka och vaknade upp på sjukhus, så blev han sängliggande i åtta månader. Den tiden var hans chihuahua Thor extremt viktig för honom. 

Dino Choreftis

Ålder: 50

Aktuell: Bonde söker fru - jorden runt, driver en

Bor: Grekland, Rhodos

Husdjur: Två chihuahuor, Thor, 3, och Arabon, 1,5

-  Efter en svår trafikolycka låg jag i sängen i åtta månader. Min hund hjälpte mig enormt mycket psykiskt under den tiden. Jag krockade med en bil som tvärnitade, och jag blev allvarligt skadad. 

- Efter det var jag inte aktiv, jag låg i en säng och kunde inte ens gå på toaletten själv. Jag har 200 stygn och kan inte längre springa eller kitesurfa, men min doktor säger att jag kanske kan göra det nästa sommar, berättar Dino och fortsätter:

- Jag kan inte träna ben än. Men jag kan köra överkropp. Jag har snygg överkropp men jag ser ut som en spindel. 

Dino är bosatt i Grekland men har inga krav på att hans framtida fru ska flytta till hans gård, berättar han.

- Nej inga krav, jag är inte sån. Jag tar livet som det kommer. Tror du jag skulle tacka ja till ett sånt program om jag var som alla andra? Hemligheten är att ha det mysigt och kärleksfullt, sen inga krav. Alla får komma och gå som dom vill från mitt liv. 

Den enda som ständigt är med Dino är hunden Thor, och tillsammans gör de många äventyr tillsammans. När Dino kör MC så sitter Thor i en liten väska på bröstet, 

"Jag tränar inte utan Thor, han är så liten så han får följa med överallt. Annars hade jag bytt gym."

- Thor, som väger bara 2 kg, blir lagom trött efter våra aktiviteter och somnar när vi kommer hem. När jag gör mig redo för gymmet, sätter han sig vid dörren och är redo att följa med. Han är med mig överallt. Han sitter i en väska på mitt bröst när vi åker motorcykel och mellan mina ben när jag kör moppe.

 

Vi har sett glimtar av en liten hund i tv-rutan - kan du berätta om dina hundar?

Jag har två chihuahuor. Den ena är alltid med mig, medan den andra bor hos min mamma. Men de är båda mina hundar. Jag ville ha två, men det är svårt att ha båda på jobbet. Min mamma bor ensam på gården, så det fungerar bra. Jag är fulltidsbonde men jobbar som kapten på sommaren. När jag har långa resor är Thor alltid med mig, han är en förlängning av mig och vi är sällan ifrån varandra. Just nu är det riktigt jobbigt att vara utan honom.

Arabon och Thor.

Varför valde du just chihuahua?

Av praktiska skäl. Jag hade en mops tidigare, men jag ville ha en hund som är mer slitstark och lever längre. Mopsar är fantastiska men de får ofta hälsoproblem efter 7-8 år. Min chihuahua är med mig hela tiden och har blivit som en människa. Han skäller inte, är ödmjuk och älskar andra hundar. Han åker motorcykel, jetski, surfar, seglar och går till klubbar med mig.

Thor är alltid med Dino.

Vilka hundar har du haft tidigare?

Tidigare hade jag en mops, en boxer och en fransk bulldog. Men mest boxers – vi har haft sex boxers sedan jag var liten.