ANNONS: Sponsrat innehåll

Viktigt att försäkra valpen tidigt!

Viktigt att försäkra valpen tidigt!

Står du i begrepp att skaffa valp har du en härlig tid framför dig och huvudet är förmodligen fullt av planering. En av de allra viktigaste förberedelserna är att se till att valpen är försäkrad om olyckan skulle vara framme. Dina Försäkringar delar här med sig av vad som kan vara bra att tänka på.

Hundar har sällan samma säkerhetstänk som vi. Det gäller förstås inte minst valpar som förutom att de är oemotståndligt söta också är nyfikna och busiga. Om du planerar att bli med hund är det därför viktigt att den är försäkrad, det måste ingå i den ekonomiska kalkylen. För tänk att tvingas inse att man inte kan betala för nödvändig veterinärvård, om hunden blir skadad eller sjuk. Har du inte möjlighet att betala är veterinären skyldig att se till att djuret inte lider, vilket faktiskt kan innebära något så drastiskt som att hunden måste avlivas.

Försäkra valpen i tid

Hos Dina Försäkringar kan du redan innan du hämtar valpen göra klart med en försäkring som gäller från valpens första dag i sitt nya hem – då har du kanske fullt upp med annat att tänka på.

Förutom veterinärvårdsförsäkring erbjuder de även livförsäkring och försäkring för dolda fel. Dessutom kan man teckna en tilläggsförsäkring för tandvård och som uppfödare även en dolda felförsäkring.

Flera valmöjligheter

Veterinärvårdsdelen i Dinas hundförsäkring ersätter kostnader för veterinärbesök, behandling, operation, tandvård vid tandfraktur och medicin. Din valp kan även få hjälp med rehabilitering.

Något att fundera över är vilket försäkringsbelopp man ska välja på sin veterinärvårdsförsäkring. Ju högre belopp desto dyrare försäkring förstås, men samtidigt kan veterinärkostnader lätt skena iväg. Vilken självrisk man väljer påverkar också priset. Hos Dina Försäkringar finns flera olika valmöjligheter som innebär att du själv kan justera din hundförsäkring så att både innehåll och pris passar dig.

– Hos oss kan du välja mellan en grundsjälvrisk på 2 000 eller 4 000 kronor och när den är dragen ersätts 80 procent av resterande ersättningsbar kostnad. Självriskperioden är fyra månader och du väljer själv vilken maxersättning försäkringen ska ha – 40 000, 80 000 eller 120 000 kronor, berättar Anita M Larsson, Chef Djurskador och Produktansvarig Djur hos Dina Försäkringar.

Anita M Larsson med hundarna Hugo och Kila. Foto: privat.

Slipp otrevliga överraskningar

Väljer du att köpa din valps försäkring hos Dina Försäkringar slipper du dessutom den stora prishöjning som många andra aktörer gör när första året med valprabatt är över.

– Vi tycker det är bättre att du vet direkt hur mycket du ska betala för hundens försäkring och därmed slippa en otrevlig överraskning när valpen fyller 1 år och det är dags att betala försäkringen igen.

Eftersom Dina Försäkringar valt att inte ha någon särskild valpförsäkring så gäller allt i försäkringen även för valpar och du får alltså en stor försäkring med alla fördelar redan första året.

Extra skydd för tänderna

Tandsjukdomar är något som blivit allt vanligare hos våra hundar.

– Vi erbjuder därför möjligheten att lägga till ett extra försäkringsskydd för tandvård som täcker kostnader upp till 20 000 kronor per år för tandvård efter ett olycksfall eller en sjukdom.

Livförsäkring behövs det?

En livförsäkring betalas ut om hunden dör, behöver avlivas, blir stulen eller springer bort. På en livförsäkring är det ingen självrisk.

– Bästa försäkringsskyddet får du om du väljer både en livförsäkring och en veterinärvårdsförsäkring till din valp men du kan också köpa dem var för sig, säger Anita M Larsson.

Hos Dina försäkringar kan du snabbt och smidigt teckna en försäkring online. Men det är mycket att tänka på och ta ställning till. Har du många frågor kan det vara klokt att ringa och prata med en försäkringsrådgivare. En bra början är också att fundera på VAD du tycker är viktigast med din hundförsäkring och sedan utgå från det.

På dina.se kan du räkna ut ditt pris på hundförsäkringen och köpa direkt. 

Aktuellt