Vem vinner skol-SM i hundsport?

Erika Springfeldt kommer att tävla i skol-SM i hundsport den 17 maj.

Vem vinner skol-SM i hundsport?

Fredagen den 17 maj samlas elever från 19 gymnasieskolor på Forshaga Akademin för att göra upp om titeln ”Sveriges bästa hundsportskola”. Elever från hela Sverige kommer att tävla i agility, bruksspår, lydnad och nosework.

Totalt blir det cirka 180 tävlingsstarter under dagenHundsporten växer och engagerar många i Sverige. Och nya tävlingsgrenar, till exempel nosework och rallylydnad, har blivit populära de senaste åren.

– Därför ser vi en ökning i antalet tävlande i rallylydnad. Och det är en bra hundsport att börja med och som många hundintresserade ungdomar gillar, säger Erika Springfeldt, tävlingsansvarig på ForshagaAkademin.

Från vänster: Amanda Dahlin, Sara Hedén och Erika Springfeldt.

21 lag tävlar om att vinna titeln

Andra grenar som ingår i skolmästerskapet är freestyle och kunskapstest.

– Totalt kommer 21 lag att göra upp om skol-SM-titeln. Så vi hoppas på en riktigt bra stämning under tävlingsdagen, säger Erika Springfeldt.

Amanda Dahlin och Sara Hedén går i årskurs 3 på Forshaga Akademins hundsportutbildning och ingår i ett av de tre lagen som skolan ställer upp med.

Alla är välkomna

– Det ska bli jättekul och formen känns riktigt bra inför tävlingen, säger Amanda Dahlin som bland annat kommer att tävla i agility. Men vi tränar mycket och har stora förhoppningar på vår insats i skolmästerskapet. Förra året var vi med  i det lag som vann,  och vi vill gärna vinna i år igen.

Tävlingarna hålls vid Forshaga Akademins hundstall i Forshaga i Värmland. Alla som vill är välkomna att komma och beundra de duktiga ekipagen i de olika grenarna.ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

En cancerdiagnos behöver inte innebära slutet

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven