Tryggare sätt att köpa hund

Tryggare sätt att köpa hund

Marknadsplatsen Skaffa Hund skapades för att säkerställa tryggheten vid hundförsäljningar. Målet med sidan är att matcha seriösa köpare och säljare på bästa sätt. Nu lanserar man en ny webbsida som är än mer tydlig, trygg och lättnavigerad. 

Skaffa Hund har under 2 års tid växt till en av Sveriges största marknadsplatser för hundar, med bland annat hundratals anslutna kennlar. På sidan kan man bläddra bland hundratals seriösa annonser och hitta en ny bästa vän.

Seriösa säljare

Idén till tjänsten föddes i slutet av 2017 när en av grundarna skulle skaffa hund. Att hitta en seriös säljare visade sig vara mycket svårare än vad han tidigare trott.

Tryggt och tydligt

– Anledningen till att vi startade Skaffa Hund var att skapa en trygg, tydlig och lättnavigerad tjänst som kan underlätta för både köpare och säljare samtidigt som vi vill minska risken för bedrägerier och antalet smuggelhundar. Genom inloggning med BankID kan vi till exempel kontrollera om det verkligen finns en hund och om den är registrerad på personen som vill lägga upp annonsen, vilket bara är en av väldigt många kontroller vi har, berättar Fredrik Livijn, medgrundare till Skaffa Hund.

Det är ofta flera saker som inte stämmer när Fredrik och hans kollegor fattar misstankar. Det kan vara att säljaren påstår att hunden är registrerad som renrasig hos SKK, trots att det är tydligt att det är en blandras. Det kan också vara att man försöker sälja hunden billigare än vanligt.

Många kontroller

För att säkerställa en trygg tjänst så har sidan Skaffa Hund bland annat utvecklat en process där man gör kontroller gentemot flertal källor. Bland mycket annat så kräver de att säljaren skickar chipnummer på hunden som sen kontrolleras mot Jordbruksverkets register. Även de bilder annonsörerna använder kollas för att se om de är kopierade från någon annan hemsida.

Nyttig information

Skaffa Hunds besökare är inte bara intresserade av att köpa en hund, utan de använder också många av deras andra tjänster. Det kan gälla att få information genom någon av alla de artiklar som finns på sidan som att hitta rätt hundfoder, hitta en hundras som passar just deras situation och mycket mer.

 

 

 

Källa: Skaffa Hund

Aktuellt