ANNONS

Ut och vandra: Så lever du ett aktivt liv med din hund

Ut och vandra: Så lever du ett aktivt liv med din hund

Läs vår guide om vad du ska tänka på när du vandrar eller campar med din hund.

Att ge sig ut i naturen tillsammans med ens trogna fyrbenta vän är inte bara en fysisk aktivitet, det är också ett sätt att fördjupa bandet mellan människa och hund. I denna inspirerande guide delar vi tips och råd för att skapa minnesvärda äventyr när du vandrar eller campar med din hund.

Fördelarna med camping och vandring med din hund
Att koppla bort från stadens larm och i stället omge sig av naturens lugn är fördelaktigt för både människor och hundar. För ägare innebär detta en paus från vardagens stress, medan hundar får njuta av sensoriska upplevelser bortom stadsmiljöer. Genom att dela dessa ögonblick skapas en terapeutisk paus som förstärker glädjen av naturen.

Bygga ett starkt band genom utomhusäventyr
Utomhusäventyr ger möjlighet att övervinna utmaningar tillsammans, vilket fördjupar bandet mellan dig och din hund. Att navigera genom okänd terräng och dela upptäckter stärker förtroendet och förhållandet er emellan.

För att optimera din och din hunds upplevelse är det viktigt att välja rätt campingplats eller led. Varje spår erbjuder unika erfarenheter, så se till att de matchar både din och din hunds förmågor och uthållighet.

Campa med taktält
Med tält kan du uppleva naturen tillsammans med din hund i alla väder, och med ett taktält kan du förhöja upplevelsen ytterligare.

Taktälten är mycket tåligare än vanliga tält som du slår upp på marken och kan användas i alla former av terräng. 

Att komma upp från marken innebär att du får en fantastisk utsikt och slipper ojämnt och blött underlag. Vissa taktält har till och med inbyggda fönsterpaneler så att du kan drömma dig bort under stjärnhimlen. Och sist men inte minst har taktält inbyggda madrasser som är mycket bekvämare än luftmadrasser och liggunderlag.

Du kan sätta upp tältet överallt där camping är tillåten. Campingplatser, vissa nationalparker och vissa parkeringar kan tillåta camping. Kontrollera riktlinjerna från de lokala myndigheterna för att se om camping med bil tillåts. Detta är med andra ord en ypperlig möjlighet för din hund att bekvämt njuta av friheten utomhus.

Hundbur som skyddar både hunden och människan
För att komma fram till den där perfekta campingplatsen, eller till vandringsleden som ger en härlig fysisk utmaning för dig och din hund, kräver nästan att du reser med bil. Då gäller det att tänka på säkerheten. En hundbur för bil är ett effektivt sätt att garantera både din och din fyrbente väns trygghet under resan.

Sammanfattning
Vandring och camping med din hund är en berikande upplevelse när den planeras korrekt. Genom att vara medveten, respektfull och följa naturens regler kan varje äventyr bli både säkert och glädjefyllt. Vill du veta mer om hur du skyddar både hunden och människan när du åker till och från ditt nästa äventyr gå in på thule.com.

www.thule.com/sv-se/

Tips och trix:

Hundmat och vatten
Portionera hundens måltider i förväg och använd fällbara hundskålar för enkel servering av mat och vatten.

Första hjälpen-väska för hund
Ha med en första hjälpen-väska som innehåller antiseptiskt medel, bandage och pincett. Kontrollera och fyll på regelbundet.

Säkerhet vid lägereld
Övervaka din hund runt lägerelden för att undvika olyckor och brännskador.

Koppelregler och campingetikett
Respektera andra genom att hålla din hund kopplad. Ett längre koppel ger din hund större frihet, men också ett större ansvar att de inte vandrar för långt.

Roliga aktiviteter
Det finns flera olika aktiviteter och lekar du kan göra med din hund. Låt din hund träna luktsinnet. Göm till exempel godis runt om i naturen och låt din hund sniffa och försöka hitta det du gömt. Öva balansen på olika naturliga hinder som nedfallna träd, stenar och annat. Delta i aktiviteter som din hund älskar, som bad och vattenlek. Listan kan göras hur lång som helst, det är bara fantasin som sätter dina gränser.

Matning och mellanmål
Öka hundens matintag vid aktiviteter och se till att städa upp efter dem med biologiskt nedbrytbara påsar.

Vård efter äventyr
Efter utomhusäventyr, använd en bärbar handduk eller våtservetter för att rengöra din hund. Inspektera också för fästingar och skador.

Ytterligare tips
Säkra din hund i bilen, respektera känsliga ekosystem och använd en GPS-spårare för extra säkerhet vid större äventyr.