Sätt lite guldkant på hundlivet!

Sätt lite guldkant på hundlivet!

Känns hundpromenaderna lite väl slentrianmässiga? Samma runda som blir lite trista i längden kanske?  Samma vägar och stigar för dig, samma lyktstolpar och björkstammar för hunden. Här får du tips som piggar upp både dig och hunden. 

Vad som är vardag för en person kanske är fest för en annan, så vad du och din hund behöver för att förgylla tillvaron när den känns trist är förstås väldigt individuellt. Men här får du ett gäng idéer på vad som kanske kan göra vardagstråkiga dagar lite roligare.

  1. Välj nya promenadstråk. Ofta går vi samma slinga av gammal vana, men att upptäcka nya platser är stimulerande för både oss och hunden. Hunden får massor av nya doftintryck bara du ändrar stråket lite grann. Kanske kan hunden till och med få välja själv? Det kan bli ett riktigt äventyr!
  2. Låt hunden springa fritt. Alla hundar klarar inte att komma på inkallning och då kan de förstås inte släppas lösa hur som helst. Men att få springa okopplad ibland är både härligt och viktigt, så leta upp en inhägnad plats eller en hundrastgård och låt tassarna få vingar.
  3. Ta sällskap på promenaden. Antingen av en rolig hundkompis eller en människodito, eller båda. Trevligt sällskap ger energi och nya perspektiv på det mesta. Att träffa artfränder som hunden trivs tillsammans med berikar verkligen vardagen. De behöver inte leka med varandra, att bara gå tillsammans räcker långt.
  4. Ha picknick. Det kan man ha alla dagar, alla årstider. Stoppa ned något att sitta på, en kaffetermos, ett par mackor och något för hunden att tugga på i en ryggsäck och ge er ut. Krångligare än så behöver det inte vara.
  5. Var i nuet. Att upptäcka en snöboll för första gången tillsammans med valpen, att rusa fram i full kraft tillsammans med unghunden eller sitta med grånosen i på en stubbe i skogen och njuta av att bara finnas till, att vara hundra procent närvarande  kan också vara vardagslycka.

Aktuellt