ANNONS: Sponsrat innehåll

Så håller du igång muskulaturen och stela leder för ett ökat välmående

Annons

Knäskyddet som räddade vardagen för vännen och den före detta ishockeyspelaren blev till produkter som ökar välmåendet för våra fyrbenta vänner. Dr Erland Beselin upptäckte den uråldriga kinesiska teknologin där keramer och mineraler används för smärtlindring, vilken idag hjälper ett flertal hundar till ett smidigare och rörligare liv.

Teknologin kommer ursprungligen från Kina där man under flera tusentals år använde sig av bland annat krossad marmor för att behandla smärta och värk. Genom att tillföra sten eller mineraler i pulverform till textilier kan man uppnå samma effekt som kineserna använt sig av. Med en framtagningsprocess av nya textilfibrer innehållande mineraler kunde man sedan genomföra kliniska tester som bevisar att textilen har ett s k emissivitetsvärde som kan motverka både skador och stelhet.

Hur fungerar teknologin i praktiken

  1. Hunden avger värme i form av värmestrålning.
  2. Textilen utsätts för strålningen och absorberar en del av energin.
  3. Energin reflekteras tillbaka in i muskulaturen som en värmestrålning eller emittans.

Olika material skickar ut ett spektrum av värmestrålning. Textilier influerade med mineraler emitterar värmestrålning i det långvågiga infraröda fältet och med låga temperaturer. Detta betyder att just den våglängden som textilen reflekterar, inom den infraröda strålningen, ger låga ytliga temperaturer och kommer att bidra till en lagom temperatur. Forskning har även bevisat att långvågig infraröd energi påverkar sårläkning positivt utan att höja hudtemperaturen på djur.

Textilier för både återhämtning & skador

Plagg och skydd innehållande mineraler har under en lång tid använts för både förberedning, återhämtning och prestation av såväl tvåbenta och fyrbenta.

Mikaela Holegård är en av Sveriges mest efterfrågade agilityinstruktörer sedan flera år tillbaka. Mikaela har även skrivit ett 10-tal böcker med inriktning mot hundintresse och agility. Hon har erfarenhet av Back on Tracks produkter sedan 2008 och använder det både till sig själv och till sina hundar.

Hon beskriver med egna ord om sitt användande av produkter:

“-Vi tränar och tävlar aktivt inom agility och jag gillar effekten som produkterna ger innan och efter träningarna genom att hjälpa till med ökad cirkulation i musklerna vilket skapar välmående och fin återhämtning. Utöver täcken har hundarna även olika bäddar i hemmet och i bilen. De mindre bäddarna är perfekta att ta med på resorna, för jag märker direkt skillnad när de är utan Back on Track ett par dagar. Framför allt på min äldre hund som nu har fyllt 14 år. Hon mår jättebra i sin kropp med hjälp av laserbehandlingar och Back on Tracks produkter. “
Mikaela Holegård

annons

Back on Track är ett svenskt företag som tillverkar innovativa produkter för ditt välmående. De tillverkar bland annat plagg och skydd med mineraler för hundar, hästar och människor.

Collien Immer är en annan av Back on Tracks kunder som har fått hjälp av deras produkter.

“-För ca 2 1/2 år sedan fick min nu 9 åriga collie en ligamentskada i hö carpus. Han hade innan börjat få genomtramp i den leden också och vi funderade på redan då att han nog behövde ett stöd för leden. Efter ligamentskadan blev det ju stadigt stödbandage länge och sen provade vi lite olika carpalledsskydd. Men antingen gick de sönder eller också blev det skavsår ända tills vi provade Back on Tracks mjuka och smidiga variant.

Sitter så bra och ger inget skav. Man kan tro att ett så mjukt stöd inte vore tillräckligt men jo, faktiskt. När vi ska ut i skogen eller gå någonstans där det är lite extra jobbigt så använder vi ibland dubbelt. Funkar jättebra! “
Matte Angela och collien Immer.

Klicka här om du vill läsa mer om Back on Tracks produkter.

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu