Passar du ihop med en bedlington?

Passar du ihop med en bedlington?

En bedlington terrier är allroundhunden som älskar att få röra på sig. Den gillar att hänga med på aktiviteter som vandringar, cykelturer, gå viltspår. Den är smidig till kropp och sätt så är fartfyllda sporter som till exempel agility och flyball roligt för en bedlington.

Rasen behöver få sträcka ut i full galopp, helst dagligen. Ägare till rasen menar att en bedlington inte är på väg någonstans när den sätter fart över fria stora ytor, den vill bara springa fort, så den rör sig ofta i cirklar eller åttor runt sin förare i ett snabbt tempo. Efter sådana dagliga sprintturer är en bedlington lugn att ha inomhus och den älskar att slappa och få vara nära och tillsammans.

En stor del av samvaron med en bedlington handlar om pälsvård. Den bör kammas ofta, helst varannan dag men minst en gång i veckan. Ju mer man håller efter pälsen ju lättare och snabbare går det att hålla den ren och fin.

Bad med efterföljande föning och torkning tar sina timmar. Pälsen bör klippas varje månad om den ska se ut som det är tänkt och det finns kurser att gå för att lära sig vardagsklippningen. Ett tips är att vänja den lilla valpen att stå på ett bord och att bli friserad med kam och borste. Vänj den försiktigt med ljudet av en klippmaskin då en sådan kommer att behöva användas ofta.

Läs mer om bedlington hos rasklubben Skandinaviska Bedlingtonklubben: www.skbk.se

Aktuellt