Otäck hundhandel i Thailand

SVT berättar en otäck historia om handeln med hundar i Thailand. Hundarna stjäls och smugglas i väg över gränserna, för att deras kött och skinn ska kunna användas i denna mångmiljonindustri.

SVT:s team fick följa med polisens djurenhet en tidig morgon. Det här är den lokala polisens specialenhet för djurbrotts dagliga spaningsrunda och de åker till ett obebott skogsområde i Norra Thailand:

Skinnet blir golfhandskar
Tillsammans upptäcker vi säck efter säck med ben efter hundar. Här kastar ligorna resterna efter hundarna. Köttet kan säljas på lokala marknader och skinnet används till olika produkter.

– Vi har förstått att skinnet ofta förs vidare till Vietnamn eller till och med Kina. Hundskinn används tydligen till exempel för att sy golfhandskar, berättar Lamai Sakonpitak.

Benresterna är, enligt polisen, ett bevis på en organiserad och utbredd handel med stulna hundar. 300.000 hundar tros varje år smugglas ut från Thailand.

Polisen ökar insatserna
Men den thailändska polisen kraftsamlar mot den illegala handeln och har nått framgångar. Nyligen tvingade polisen i Ban Tha Rae en lokal skinnproducent i byn att stänga.”

SVT har hela historien.

 

Aktuellt