Levin Larsson från Farmen, samt Krissy och Rasmus från Love is Blind, är alla hundälskare - och hundägare!

Var är dokusåpa-deltagarnas hundar under TV-inspelningar? Få svaret här!

Hundägare ställs ibland inför utmaningen att hitta hundpassning, oavsett om det är för en kortare tid eller längre perioder. Men när hundägare deltar i TV-inspelningar, vad händer då med deras fyrbenta vänner - kan de följa med? Vi har pratat med dokusåpadeltagare för att ta reda på hur de har löst situationen!

Denna vinter har varit fylld med spännande dokusåpor och realityprogram på TV. Den svenska versionen av Love is Blind har gjort internationell succé på Netflix och även lockat många svenska hushåll till soffan. 

Vi har tidigare intervjuat både Rasmus och Krissy som genom programmet fann kärleken i varandra och nu är en hundfamilj på fyra, och även Christofer som berättat mer om sin dalmatiner Greta - och planerna på att skaffa ännu fler hundar.

Senast hade TV4:s populära program Farmen sin finalavslutning, ett program som under många år har charmat svenska tittare och skapat flera folkkära profiler. Årets segrare blev hundföraren Levin Larsson, som gjorde sitt andra framträdande i programmet.

Medan många TV-inspelningar pågår under flera veckor, uppstår frågan: Var är hundarna när deras ägare är mitt uppe i TV-inspelningar? Vi har pratat med svenska realitydeltagare för att ta reda på hur de har kombinerat sitt hundägarskap med inspelningarna.

Levin Larsson, Farmen 2023

Levin har bostonterriern Malin, 4,5, och Pinkus, 6, som är av rasen malinois.

Var befann sig hundarna när programmet spelades in?

- Pinkus stod på ett mindre hundpensionat som en kompis har, bara några kilometer hemifrån. Malin bodde hos en kollega i stan som tidigare har varit hundvakt. Hon fick bli stadsbo över sommaren och tyckte om att ligga och speja i fönstret på alla människor som gick förbi. Det var nytt för henne, att åka spårvagn och båt, med folk överallt.. Hon är van vid min stora trädgård och att knappt möta någon. Hon fick många kompisar!

Rasmus och Krissy, Love is Blind

Krissy hade staffordshireterriern Dexter, 4, sedan tidigare, och Rasmus en chowchow vid namn Dino, 4,5.

Var befann sig hundarna när programmet spelades in?

Eftersom Krisse-Ly tidigare bodde i ett kollektiv med sina bästa vänner, fick Dexter stanna där hos sina extramammor under inspelningen. 

Dexter fick flytta in hos sin favoritperson, Rasmus mamma, under de veckorna som inspelningen hade störst fokus. 

Christofer Pocock, Love is blind

Christofer har tillsammans med två vänner dalmatinern Greta, 3.

Var befann sig hundarna när programmet spelades in?

Under tiden som Christofer var bortrest på inspelningar var det inga konstigheter för Greta att bo kvar hos sina andra två vårdnadshavare i Järvsö, Christofers vänner.