Love is blind paret Rasmus och Krissy: Så gick det sen med hundarna
Hur gick det gemensamma hundlivet för de nygifta paret? Vi har svaret! Foto: Johan Paulin/Netflix, Privat

Love is blind paret Rasmus och Krissy: så gick det med hundarna

I den svenska Netflix-succén Love is Blind får vi följa hur Krisse-Ly och Rasmus hittar kärleken i varandra. Efter ett avbrutet första möte mellan deras hundar, undrar vi såklart som er andra – hur har det gått för de fyrbenta styvbröderna? Vi har pratat med paret i en exklusiv intervju för att undersöka frågan närmre.

Den svenska versionen av succén Love is Blind 2024 är just nu mest sedd på svenska Netflix, och håller även plats på den globala topplistan av Netflix. Med andra ord har det svenska dejtingprogrammet blivit en riktig internationell succé. 

I den populära realityserien får vi följa flera par i deras resa till kärlek och giftermål. Ett av paren som fann varann i serien och än idag är lyckligt gifta, är Rasmus och Krisse-Ly Hedenstedt. I programmet klickade de två bland annat över sin kärlek för djur och hundar, och båda två är hundägare.  

Efter att paret har förlovat sig kvarstår en avgörande sista fråga – kommer parets två hundar att tycka om varandra lika mycket som husse och matte gör? 

Krisse-Lys hund Dexter. Foto: Privat
Rasmus hund Dino. Foto: Privat

Ett nervöst första möte 

Krisse-Ly är matte till den fyraåriga staffordshire bullterriern Dexter. I första mötet med Dino, Rasmus chow chow, fick tittarna se en något stressad situation där mötet blev avbrutet. Det var helt enkelt fel omständigheter för att kunna introducera en ny familjemedlem, på ett rättvist sätt för Dexter. Matte Krisse-Ly berättar för Härliga Hund: 

– Dexter blev attackerad av en större hund två månader innan inspelningen. Det var framförallt därför jag kände mig orolig, och min rädsla fördes vidare till Dexter.  

– Eftersom jag försvann till inspelningen kort efter hundattacken, kände jag att vi inte hade hunnit bearbeta de ordentligt. Det är därifrån rädslan kring stora hundar kommer, fortsätter Krisse-Ly. 

När Krisse-Ly hämtar Dexter från hundvakten, möts han samma dag av flera nya situationer. Förutom återföreningen med matte efter en lång tid, ska han dessutom omringas av ett filmteam, befinna sig i en ny okänd lägenhet, möta en okänd man som numer är hans husse – och såklart, en stor hårig storebror Dino.  

– Jag hade varit borta en månad. Så dyker jag upp, och han ställs inför alla dessa förändringar. Jag kände mig som en riktigt dålig hundägare i den sekunden, berättar Krisse-Ly och fortsätter: 

– Han blev jättestressad när de var folk överallt som inte hälsade på honom. Filmteamet försökte spela osynliga, och Dexter ville bara ha kärlek från alla. Han fattade inte vad som hände när han inte fick det. Han blev jätteuppspelt framför kameran. 

– När Dexter inte förstår någonting så skäller han. De kan uppfattas som rädsla för folk omkring. Han är inte elak, han säger bara att han inte förstår, förklarar Rasmus. 

Rasmus och hans styvson Dexter. Foto: Privat

Var ni oroliga att hundarna inte skulle fungera ihop? 

– Jag var ganska betryggande i att det skulle funka, fast än jag såg att Krisse-Ly var rädd. Jag kände att gör vi detta på rätt sätt så kommer det gå bra, säger Rasmus och fortsätter: 

– Det hade ju också kunnat gå annorlunda. Dexter hade kunnat gå i försvarsläge väldigt tidigt. Och de hade blivit en dålig grund, säger Rasmus. 

– Det var så traumatisk scensättning. Det var snöstorm dessutom, jag tänkte “inte idag”, berättar Krisse-Ly och fortsätter: 

– Det värsta när vi filmade mötet med Dino och Dexter, är att man är så medveten om sin rädsla och osäkerhet. Och vad ska man göra åt den? Jag kan inte bara trycka på en knapp och sluta i den sekunden. 

I programmet ger Rasmus vid ett tillfälle intrycket av att misstro Krisse-Lys egenskaper som hundägare, där han uttryckte sig:

“Är Dexter jättetränad? Det är han inte. Sådana här grundsaker sitter ju inte. Är man hundägare pluggar man på lite, man lär sig. De som inte gör det bör kanske inte ha hund om jag ska vara helt ärlig.”  

I efterhand har Rasmus fått en bättre bild av omständigheterna bakom det första intrycket. 

– Det var mitt första bemötande av de tillsammans, jag fick se en jätterädd Krisse-Ly och osäker Dexter. Jag visste inte hur jag skulle placera det heller, vad allting berodde på. Det tog ett tag för oss alla att förstå, säger Rasmus. 

Så blev Dexter och Dino bästa vänner 

Efter att tumulten från första mötet har lagt sig, tar Krisse-Ly och Rasmus ett nytt grepp i att presentera hundarna. Denna gång i lugn och ro, utan ett kamerateam som distraherar. 

Dagen efter det avbrutna mötet i teve-rutan prövade de en lugnare metod. Då kunde de presentera den nya familjekonstellationen på ett sätt som kändes bättre för samtliga inblandade.

–  Vi hade dom i samma rum, fastkopplade i varsin sida. Så var dom en hel dag. Sen flyttade vi de närmre och gav de godis nära varandra. Till slut var det inget konstig när de väl fick lukta på varandra. Då hade den gard som Dexter haft uppe försvunnit. De har aldrig funnits någon illvilja från någon sida, berättar Rasmus och fortsätter: 

– Vi gjorde så i två dagar, Dexter fick se att Krisse-Ly kunde gosa med Dino, samtidigt som han fick godis. Vi normaliserade det så pass att de inte fanns något hinder mellan dom. 

Rasmus myser med båda sina sönder. Foto: Privat

”Dom är jättekära”

Och resultatet? Succé. De två svarta bröderna i samma ålder har kommit att bli bästa vänner. Inte bara det, hundarna stärker varandra. Dino har hjälp Dexter en bra bit på vägen med sitt förtroende för andra hundar. 

– Dom är jättekära! Säger Rasmus.

– Jag är så tacksam för att Dino kom in i vårt liv, Dexter har blivit mycket tryggare, säger Krisse-Ly. 

Och Dino, en enmanshund som i vanliga fall är rätt selektiv med sin kärlek, har börjat ta initiativ till att mysa och även hängett sig till Krisse-Ly som matte. Dessutom inspireras han av Dexter till att bli mer aktiv. 

– Jag kom ihåg första gången Dino hoppade upp i soffan, som fyra år gammal, berättar Krisse-Ly.

Nu tvättar bröderna varandra och myser i varandras famnar.

– Första gången som jag hittade Dexter inlindad i Dinos famn höll jag på att börja gråta, säger Krisse-Ly.

Numer är det inga konstigheter att hitta bröderna tätt inlindade i varandra.

Dino och Dexter har kommit att bli ett stöd för varandra. Foto: Privat

Har ni pratat om att skaffa en till hund? 

Rasmus: Det är ett tvärt nej.

Krisse-Ly: Men så fort Rasmus ser en ny hund så vill han ha en ny hund.. 

Rasmus: Jag klarar inte av tre, två är gränsen.. 

Rasmus: …Men så fort vi skaffar hus på landet ska jag ha en golden! Eller en till chow chow. Men två räcker just nu, speciellt om vi ska ha barn sen. 

Krisse-Ly: Du sa tidigare att ”när du blir gravid ska vi ha en tredje hund, så att de kan växa upp tillsammans!” 

Rasmus: Om jag kunnat välja skulle jag haft allt, fågel, iller, marsvin..  

Krisse-Ly: Man måste faktiskt räcka till till alla liv man har.  

Drömmer ni om hus?

Rasmus: Ja. Det är något av våra största mål just nu. 

Krisse-Ly: Hundarna måste få uppleva att leva i den miljön, där de får springa fritt på en stor gård. Man ska inte behöva oroa sig för bilar. Det kommer jag se till att Dexter och Dino får uppleva.

I Stockholm? 

Krisse-Ly: I utkanten av stockholm.  

När då? 

Rasmus: Ge mitt ett bra 2024 så löser vi något. 

Krisse-Ly: Mig med. 

Rasmus: Nästa år kanske inte är omöjligt att försöka ha sikte på att de skulle ske. Det har vi manifesterat.

Dexter

Ras: Staffordshire bullterrier

Ålder: 4

Gillar: Att sova i sängen. Han tycker också om att vara nära. Ligger jag och rasmus i soffan då ska han ligga på oss. Han måste ha kroppskontakt med båda två.  

Gillar inte: Har lite svårt för större hundar han inte känner.

Hundvakt under teve-inspelningen: Krisse-Ly bodde tidigare i kollektiv i en stor lägenhet med sina bästa vänner. Under inspelningen stannade Dexter där hos sina extramammor.

Dino:

Ras: Chow chow

Ålder: 4,5

Gillar: Vispgrädde.

Gillar inte: Att vara ifrån husse.

Hundvakt under teve-inspelningen: Rasmus mamma. (En favoritperson!)