ARTIKELN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Det finns en djungel av prylar där ute, men vad är egentligen viktigt att inhandla inför valpköpet?

9 saker som är bra att köpa till valpen

Har du precis skaffat valp, eller väntar på att den ska komma hem till dig? Vår läsare frågade om tips på vad som är bra att ha hemma. För att underlätta övergången och göra upplevelsen så smidig som möjligt har vi satt ihop en lista saker att ha hemma när du tar emot din valp.

Hej Härliga hund!

Jag ska nu äntligen få mig en ny familjemedlem, men då jag är förstagångshundägare känner jag mig så förvirrad i denna djungel av prylar. Vad är ett måste att ha hemma? Jag vill ju vara en bra valpmamma. 

/Stina 

Hej Stina!

Välkommen till den spännande världen av att skaffa valp! Att vara förstagångshundägare kan vara överväldigande, men det finns några grundläggande saker som är bra att ha hemma när valpen kommer. Uppfödaren brukar ofta rekommendera de foder som valpen redan ätit och bra hundgodis. Men här kommer en lista med prylar som kan vara bra att ha hemma! 

/Redaktionen

9 saker som är bra att köpa till valpen:

Ett koppel såklart 

Feel Active Nyponkoppel, 139 kr

Alla hundar behöver såklart ett koppel! Det hjälper till att hålla din hund säker och under kontroll när ni är ute på promenader. Det visar också att du tar ansvar för din hunds beteende och säkerhet. Så glöm inte att ta med koppel när du går ut med din hund! 

Det här i rosa skulle kanske kunna vara din valps första koppel?

Finns att köpa här (Reklamlänk)

För promenaderna

Feel Active Soft Sele, från 189 kronor

Att använda en sele på din hund är jättebra! Selet ger stöd runt hundens bröstkorg och axlar istället för att dra i halsen, vilket är snällt mot din hunds känsliga nacke. Det kan göra promenader mer bekväma och säkra för både dig och din bästa vän! 

Under tiden 1 mars till 20 augusti är det dessutom lag på att ha kontroll över hunden eller bära koppel. Vad sägs om en matchande rosa sele för valpen att promenera runt i? 

Feel Active Soft Sele - finns att köpa här (Reklamlänk)

Little&Bigger Fluffy Bed, från 449 kr

Gosig säng 

Att ge valpen sin egen plats att sova på är en bra idé. Det ger din lilla vän en mysig plats att vila på och känna sig trygg. En egen plats kan hjälpa till att skapa rutiner och ge din valp en känsla av trygghet och säkerhet i sitt nya hem.

Kom ihåg: Stör aldrig valpen när den vilar i sin egen säng - utan lär den att det är en trygg plats utan störningsmoment. 

Little&Bigger Fluffy Bed - finns att köpa här (reklamlänk)

Spray för olyckorna 

CSI Urine Dog Spray, 500ml, 179 kr

Det är svårt att undvika olyckor inomhus när man har en ny valp hemma. Då kan det vara bra att ha en spray som tar bort såväl fläckar som lukt. 

Kom ihåg: Under tiden man tränar sin hund att bli rumsren får man räkna med en del olyckor, därför är det bra att ta undan mattor och skydda golv som är känsligt för urin, exempelvis trägolv. Genom att vara konsekvent med att rasta valpen så fort den har lekt, vilat eller ätit - så är det bara en tidsfråga innan den är rumsren.

CSI Urine Dog Spray, 500 ml - finns att köpa här (reklamlänk)

Klotång! 

Miller’s Klotång, 189 kr

Tänk på att tidigt lära valpen att du ska hantera valpens tassar. Ett tips är att börja direkt när du får hem valpen, klappa försiktigt på tassarna och lär den att det inte är farligt att du håller i tassen. När ni har en mysstund ihop, massera försiktigt valpens tassar och träna ofta på att klippa klorna. 

Kom ihåg: det är bättre att ta lite i taget, än att klippa alla 18 klor på en gång ifall det gör valpen stressad.

Miller’s Klotång - finns att köpa här (reklamlänk)

Kloslip

Tillhör du en av dom som tycker det känns läskigt att klippa valpens tassar – eller är din unghund livrädd för kloklipp? Då kanske kloslip är det bästa för dig och din hund!

Moser Kloslip, 379 kr

Moser Kloslip - finns att köpa här (reklamlänk)

Tillhör du en av dom som tycker det känns läskigt att klippa valpens tassar – eller är din unghund livrädd för kloklipp? Då kanske kloslip är det bästa för dig och din hund! 

Du tränar med kloslipen på samma sätt som du tränar med kloklippning. genom att först vänja hunden vid att du rör vid tassarna. Se till att slipa klorna när ni båda är avslappnade. Avbryt om situationen blir stressad.

Moser Kloslip - finns att köpa här (reklamlänk)

Tandborste

Trixie Tandborstset, 62.90 kr

Att borsta tänderna på sin hund är viktigt för att hålla deras munhygien i toppskick! På samma sätt som för oss människor kan dålig tandhygien leda till tandproblem, tandlossning och tandköttsproblem hos hundar. Genom att borsta tänderna regelbundet kan du förebygga tandsten, dålig andedräkt och andra tandrelaterade problem. Precis som med kloklippning kan det vara en bra idé att tidigt vänja valpen med tandborstning. 

Se till att ha tandborste och tandkräm för hunden hemma! 

Trixie Tandborstset - finns att köpa här (reklamlänk) 

Tuggvänliga hundleksaker

Little&Bigger Puppy Basics Boll + Ben i TPR, 59,90 kr

Valpar har ett naturligt behov att bita, dels eftersom det kliar i deras tänder. Därför är det viktigt att se till att de har lämpliga tuggleksaker och att träna dem på vad som är lämpligt att tugga på. 

Little&Bigger leksaker - finns att köpa här (reklamlänk)

Bajspåsar

Earth Rated PCR Bajspåsar med Handtag Oparfymerade 120-pack, 119 kr

Självklart behöver du ett lager med bajspåsar. Det hjälper till att hålla det rent och snyggt, respektera andra, skydda miljön och följa lagarna.

Bajspåsar med handtag, 120-pack - finns att köpa här (reklamlänk)