Nu finns nr 6 ute i butik!

Nu finns nr 6 ute i butik!

Äntligen törs vi resa igen! I nummer 6 hittar du tipsen för dig som vill ha din fyrfota kompis med på färden, vare sig den sker med båt, flyg, tåg eller bil.

Här kan du bland annat läsa om:

  • Segla med hund. Ta med dig hunden på båten i sommar! Med små förberedelser blir segelturen en positiv upplevelse även för hunden.
  • Flyga med hund. Det kan vara en skrämmande tanke att ta med hunden på flyget, men det är inte så krångligt att flyga med hund som många tror.
  • Viktigt vid vatten. Sommartid vistas vi ofta i närheten av olika vattendrag. Här ger vi dig några vattentäta tips för tryggare vistelse vid vatten.
  • Frihet med husbil. Om du vänjer hunden att sova, äta och bara slappa skönt i husbilen så kommer vistelsen bli toppen i den mobila bostaden.
  • Ta tåget ut i Europa. Att resa med tåg är ett bra alternativ för dig som vill göra en längre semesterresa tillsammans med hunden.
  • Praktiska prylar. Bra saker att ha med på färden för jyckar på resande tass.

I Lilla valpskolan får du fler tips inför semestern. Här får du lära hur du ger din valp förutsättningar att trivas i bilen.

Beteendeskolan handlar om en annan sorts resande. De resor hundar gör av egna skäl. Det handlar om ursprungliga vargavandringar där resmålet och färdens intention styrs av instinkter, djupa drivkrafter rotade i generna. Spännande!

I hundskolan har Fredrik Karlsson denna gång grottat ner sig i hur vi kan lära hunden att hälsa utan att hoppa. En av de vanligaste frågorna från både nya och gamla hundägare.

Som alltid finns här också Expertsidorna där du själv har möjlighet att ställa frågorna.

Men tidningen innehåller också mycket annat:

  • Missa exempelvis inte vår artikel om Muddy Paws. Hinderlöpning med hund är en tävlingsform som ökat i popularitet och som ställer samarbetsförmågan mellan hund och ägare på prov.
  • Läs också om Aska, en malinois som utbildats för att spåra upp granbarkborren, en insekt som orsakar stora och kostsamma skador i våra skogar.
  • I månadens raser får du stifta närmare bekantskap med malteser, en charmig liten aristokrat och akita, en asiastisk spets med närhet till urhunden.

Här kan du läsa senaste numret digitalt för bara 1 krona!

Aktuellt