ANNONS: Sponsrat innehåll

Möt Karin som kombinerar sin passion för hundar, jakt och skrädderi på sitt dagliga arbete

annons

Karin Olebjörk med hennes Ungerska Vizsla Gant.

Vi har träffat Karin Olebjörk som arbetar på Back on Track som designer och mönsterkonstruktör. Back on Track tillverkar muskel- och ledskydd men även hundtäcken och produkter för en ökad blodcirkulation. Hon har som huvuduppgift att utveckla deras produkter för hund och jakt. Karin bor utanför Järna och har haft hundar i stort sett hela livet. Första vovven var en Cavalier King Charles som hon fick när hon var 6 år gammal och sedan dess har hundarna alltid funnits vid hennes sida.

Karin är även uppfödare Ungersk Vizsla som är en stående fågelhund. Mycket av hennes fritid läggs därför på att meritera hundar till avel. Där ingår både jaktprov och utställning. Fågeljakten är därför också en stor del av hennes liv.

Hur började du att jobba med kläder och textilier?

Redan tidigt blev jag intresserad av design, textil och sömnad. Jag sydde redan på mellanstadiet kläder till mig själv. Första plagget blev ett par rutiga byxor som jag sydde av ett par gardiner. Min mormor var damskräddare, från henne kom många tips och råd. När jag fick veta att det fanns en utbildning som hette Beklädnadsteknisk Linje på gymnasiet, blev mitt sikte inställt på textilbranschen.

Därefter utbildade jag mig till kostymör i England och arbetade sedan med teaterkostym i Sverige under många år. När jag skaffade min första Ungerska Vizsla förändrades mitt liv och jag flyttade till landet utanför Stockholm och där blommade mitt jaktintresse fram.

Hur kommer det sig att du började arbeta på Back on Track?

Plötslig dök det upp att Back on Track sökte en mönsterkonstruktör. Jag kände direkt att detta skulle vara ett arbete som skulle passa mig. Jag skulle få stor möjlighet att jobba med produktutveckling och design på ett brett sortiment och där passformen skulle komma i första rummet.

Jag har nu ett jobb som binder ihop båda mina stora intressen. Jag arbetar till största del med design och mönster till hund där det inte finns några regler att följa utan istället får man bygga allt från grunden. Det är en utmaning som passar mig.

Vad tycker du är viktigt att man tänker på när man tar fram nya produkter i sortimentet?

annons

Bark Strävhåriga Vorsteh får prova ett nytt hundtäcke.

 

Passform har alltid varit en grundsten för mig att bygga på. Jag skulpterar fram ett mönster i huvudet och ger det form fast det är ett platt mönster. Redan när jag jobbade med scenkostymer var det viktigaste att kostymerna inte hindrade skådespelarna, sångarna eller dansarna från att utföra sitt jobb på scenen eller framför kameran.

Nu på Back on Track har jag mötts av tillfredsställelsen och utmaningen att ge djur maximal rörlighet och trivsamhet i de produkter vi utvecklar. Att sedan produkterna behöver vara tilltalande för ögat är också en självklarhet, men det kommer ofta i andra hand för mig.

Vilken är din favoritprodukt?

Våra produkter är oslagbara då den håller både dig och ditt djur i ultimat kondition för vad ni än tar er för. Favoriterna kommer nog att bli det nya hundtäcket som kommer inom kort och hundsängarna, Rocky. De lanseras nu i oktober.

Finns det några produkter som du själv faktiskt använder och inte bara arbetar med?

När jag jagar och går mycket använder jag Physio Knäskydd 4way Stretch och Physio Vristskydd 4way Stretch som hjälper och stöttar mina knän och vrister. Det blir speciellt tungt när man jagar skogsfågel och går någon mil om dagen på myrmark. Det är svårt att förklara känslan av att bära skydden utan det är något som måste upplevas. Men när jag använt våra produkter känner jag mig mer mjuk och smidig efteråt.

Eftersom jag har tummrots artros använder jag även våra Handledsskydd med tumme. De hjälper mig till att reducera min smärta. Inom detta segment har vi även jobbat fram nya produkter som kommer inom kort.

Till hundarna använder jag självklart våra Hundnättäcken och Hundtäcke Standard, för att hålla dem i god form under jakten. Jag upplever att det är speciellt viktigt att använda våra täcken mellan vattenarbeten för att undvika vattensvans.

Klicka här, för att läsa mer om Back on Tracks produkter.

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Ge tassarna en hjälpande hand

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Tips för bitiga valpar

I butik nu