Många vill delta i GuldAgility!

Många vill delta i GuldAgility!

Det är nästan fem månader kvar, men arrangörerna till GuldAgility har redan tagit emot många anmälningar.
– Det är långt över förväntan. Redan nu har vi 105 hundar anmälda till 700 lopp och vi märker att det pratas mycket om evenemanget runt om i landet. Jag tror att vi kommer att slå rekord, säger Ida Gerhardsson, från Kalmar Brukshundsklubb.

Det nuvarande svenska rekordet är från en tävling i Karlstad förra sommaren. Då var det som mest 1 670 lopp en av dagarna.
– Jag tror att vi kommer att nå upp i närmare 2 000 lopp per dag i Kalmar och jag tror att deltagarantalet kommer att vara ganska jämnt alla fyra dagarna. Konkret kommer det kanske att handla om ca 1 000 hundar som kommer hit, berättar Ida.
Bland dem som har anmält sig hittills finns flera internationella deltagare, bl.a. från Danmark, Norge och Finland.
– Dessutom har vi tre ekipage som tar sig hela vägen från Estland, vilket känns fantastiskt.

Framför allt är det prissumman som lockar; under söndagens Guldfinal gör de tävlande upp om en prissumma på 10 000 kronor i tre storleksklasser. Dessutom är själva arenan, Fredriksskans, attraktiv.
– Vi kommer att fylla hela Fredriksskans – alla planerna på området – och tävlingarna pågår hela dagarna, från kl. 8 på morgonen till kl. 18 på kvällen. Sammanlagt räknar vi med att ha sex banor igång samtidigt. Så fort en hund går i mål på en bana startar nästa hund, så det blir full fart, konstaterar Ida.

GuldAgility
Agility började som pausunderhållning vid en stor hundutställning i England på 1980-talet. Sedan dess har den fartfyllda hundsporten vuxit närmast explosionsartat runt om i världen. Sporten går ut på att så fort som möjligt forcera en hinderbana med så få fel som möjligt. Den hund som har minst fel och snabbast tid vinner.

Evenemanget i Kalmar hålls på Fredriksskans den 3–6 juli.
Läs mer:
guldagility.se

Aktuellt