Månades sötnos – Diva

Månades sötnos – Diva

Varje månad väljer vi på Härliga Hund en läsarhund som blir utvald till Månadens sötnos. I nummer 12/2019 är det Diva, en fem månader gammal dogo argentino.

Diva heter egentligen Devil Minds Julia Roberts och hon fyllde fem månader den 18 november och är precis som matte en värmländska. Divas matte heter Camilla West.

Första gången Camilla träffade Diva var hon bara sju veckor. Camilla hälsade på hennes uppfödare Katarina i Säffle för att bilda sig en uppfattning om uppfödningen.

”Jag ville se om hon var en så seriös som jag vill att uppfödare ska vara. Och glädjande nog så var hon det.”

Varför det blev just Diva

Hur kom det sig att det blev just Diva, har du haft hund förut?

”Att det blev just Diva var en lyckoträff så här efteråt. Jag var egentligen intresserad av en hane men han blev bokad innan jag hann säga att jag ville han honom. Katarina tyckte då så synd om mig så hon erbjöd mig Diva som hon egentligen skulle behålla som framtida avelstik. För mig som är utställningsintresserad och kanske även i framtiden intresserad av kull så kunde det inte blivit bättre.”

Camilla hade inte haft en egen hund tidigare men är uppvuxen med sin mors uppfödning av shetland sheepdog.

”Så på sätt och vis så är jag haft många hundar genom åren.”

Varför en dogo argentino?

”Jag har alltid velat ha en stor, kraftfull hund med mycket driv och arbetslust. Dogon är väldigt allsidig och kan användas till väldigt mycket olika saker, viltspår, lydnad, skydd, weightpull med mer. Jag tycker dessutom att dess vita färg, korta päls och resning är mycket vacker.”

Vad är Diva bra på?

”Diva är väldigt bra på att vara social, hon förstår inte varför hon inte får pussa alla människor hon möter. Hon tycker rent ut sagt att matte är taskig som inte låter henne pussa vilt främmande människor på stan.”

Vad gillar hon att göra allra mest?

”Tokspringa på våra stora fält utanför huset och att äta allt rådjursbajs hon hittar till mattes stora förtret.”

Favoritmat?

”Förutom rådjursbajsen då… Så är det Doggy Professional Active 30/20 som gäller. Mandariner är en klar favorit också. Men gurka, det går inte hem.”

Vilken är hennes favoritplats hemma?

”På rygg i mattes säng. Och vårt andra ”hem” på fallskärmsklubben, dit älskar hon att komma, där vill nästan alla ha pussar, ja minus, de som är allergiska då.”

Vad gör Diva när ingen ser?

”Hon stjäl katternas torrfoder och har en förkärlek till att trasa sönder kartonger ifall matte har lämnat någon i ”Diva höjd”.”

Berätta om en dag med Diva?

Hon väcker matte genom att pipa och tala om att hon håller på att svälta ihjäl. Då är det bara att kliva upp, efter frukost så vill hon gärna gå och lägga sig och vila på maten efter att hon varit ute och rastat. Efter några timmar tar vi en längre tur ut på fälten eller in i skogen.

Lite träning smygs in på ett lekfullt sätt. Lunch äts vid kl 15-16 och är vi ute på vift så har hon maten med sig. Vi Åke ofta in till något närliggande ort för att få den så viktiga sociala träningen och för att hon ska bli van vid trafik, det är väldigt viktigt då vi bor långt ute på landet med lite trafik.

Att få ligga i bilen och ha tråkigt är också en viktig bit av träningen. Vi åker ibland också och hälsar på hennes kompis Ubbe som är en lancashire heeler. Han är himla kul att sätta sig på eller lägga sig över eftersom han är liten, Diva har märkt att det är enda sättet att få stopp på hans otroligt snabba vändningar. En dag med Diva går otroligt fort och på kvällarna softar vi framför tvn, något som hon faktiskt gillar att titta på.

Vid nio-tio tiden på kvällen är det dags för kvällsmat och sen ut en snabbis. Sen är det en trött Diva som somnar ovaggad…

Är din hund Månades sötnos?

Vill du att din hund ska bli Månadens sötnos i Härliga Hund? Då ska du mejla en högupplöst bild av god kvalitet till red@harligahund.se. Skriv en liten berättelse om din hund och glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer.

ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Veterinären svarar

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?