Månadens sötnos – Lilo

Månadens sötnos – Lilo

Lilo ser ut som en irländsk setter, och det är hon, men hon har också golden retriever i sig. Men det är inte bara utseendet som är en irländsk setters, utan även behovet av rörelse och att få springa långt och länge. Lilo är Månadens sötnos i Härliga Hund!

Lilo är en blandning av irländsk setter och golden retriever, hon är fyra år gammal och bor med matte Louise i Strömsbruk. Men precis som många hundar idag har hon inte alltid bott där. Lilo är en omplaceringshund som flyttade in till Louise i maj för snart två år sedan.

Ett spontant beslut

– Lilo träffade jag för första gången i maj 2018, då hon kom in på hunddagiset där jag jobbade och skulle klippa sina klor. Matten frågade om det fanns någon som ville ta ha om Lilo. Hon kunde själv inte ha henne kvar på grund av allergi. Det blev ett väldigt spontant beslut, men jag tackade ja, och sedan har det bara rullat på. Jag ångrar inte för en sekund att jag öppnade mitt hem åt henne. Hon är världens underbaraste.

Matte Louise berättar att Lilo är en clown som älskar att var ute i skogen och springa, så det är där de spenderar största delen av deras gemensamma tid. Godis är det bästa hon vet och hon är även en riktig sömntuta.

-Hon är en riktig toka som älskar livet.

När är Lilo som gladast?

Lilo är som gladast när hon får vara ute i skogen och springa med hundbrorsan Molle, en dansk-svensk gårdshund, äta äpplen på gräsmattan eller hoppa från bryggan vid sjön.

Vad gör Lilo om dagarna?

På dagarna hänger vi i skogen tillsammans med hundkompisar, tränar rally, tricks, drag eller så myser vi bara i soffan. Hon är väldigt anpassningsbar och trivs med det mesta.

Vad tycker inte Lilo inte om?

Duschen är ingen höjdare enligt Lilo, så den skippar hon gärna. Det blir dock en del duschar då hon är en riktig lortgris.

Vad gör Lilo när ingen ser?

Stjäl saker från köksbänken, startar spisen eller river ut sopsorteringen.

Vad är Lilos favoritmat?

Lilo är ett matvrak och äter i princip allt som bjuds eller sånt som hon kan komma åt. Men den absoluta favoriten är nog tjurmuskel.

Vilken är Lilo favoritplats?

Skogen. Den är den absoluta favoritplatsen, där får hon sträcka på benen och springa det fortaste hon kan. Hon tar gärna med sig några kompisar som hon kan springa ikapp med.

Är din hund Månadens sötnos?

Skickar du in ditt bidrag har din hund chansen att bli Månadens sötnos. Då kommer din hund med på tidningen Härliga Hunds omslag. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild på vårt Facebookflöde.

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från DogBox.Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Är din hund för tjock?

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…