Lussekatter är inte bara gott för människor … Katter är ju även något som hundar dras till, oavsett vilken sorts katt det gäller.
Det här receptet är hundvänligt och granskat av veterinär. En vovve som får lussekatter på Lucia – eller när som helst kring jul – är en glad vovve, tror vi.
Du behöver:
8 dl dinkelmjöl
2 msk gurkmeja
5 dl kycklingbuljong
Garnering: Blodpudding, ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner buljongen. Det ska bli en ganska fast deg, ungefär som vanliga bullar.
- Baka ut bullarna som lussekatter, lägg dem på en plåt, gärna med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, forma russin av rå blodpudding och tryck dit.
(Riktiga russin kan vara giftiga för hundar, som du säkerligen redan vet.)
Grädda ca 10–15 minuter, tills bullarna har lagom färg. Bred ut luftigt på ett galler och torka över natten i 50 graders ugnsvärme.
Servera till lycklig lussehund.