”Loppan simmar som en fisk”

”Loppan simmar som en fisk”
Rottweiler-dobermann-blandisen Loppan, 4 år, kan äntligen ta den efterlängtade badpausen på vägen hem. Här med sin matte Alexandra Lundström, idrottsmassör och elitidrottare.

På väg just nu
Vi tog en bad- och lekpaus. Vi har varit och fikat och är egentligen på väg hem.

Skäller på
De enda gångerna Loppan skäller är när hon vill varna oss. Ofta när vi är hemma och hon hör ljud hon inte känner igen. Hon skäller aldrig på andra hundar, inte ens om någon skäller på henne.

Dagens höjdpunkt
Dagens bästa är att träffa alla klienter. Hon gillar människor.

Bästa käket
Blodpudding! Hon älskar blodpudding, ägg är också gott, annars äter hon rå mat, korv och torrfoder på fri tillgång.

Har på sig
Loppan har ett halvstryphalsband.

Bra på
Loppan är jättebra på att lära sig nya saker. För två år sedan vågade hon till exempel inte simma, men det har vi tränat bort.

När ingen ser
Då sover Loppan i soffan. Hon får göra det, men jag hör ändå hur hon glider ner från den och låtsas som ingenting när jag kommer hem.

Så ser vår dag ut

Loppan är med mig om dagarna. Vi går upp vid sju och åker till mitt jobb som idrottsmassör. Ibland är vi på mottagningen och ibland hos olika klienter. När jag tränar sjukamp och slägga är hon också med, men då får hon sitta fastbunden. Efter jobbet är Loppan jättetrött och vill sova.

Blir lycklig
Jag tycker att Loppan alltid verkar vara lycklig och jag tror att det är för att hon får vara med hela tiden. Hon bestämmer själv om hon vill stanna hemma ensam eller följa med, när jag tar upp kopplet visar hon tydligt vad hon vill.

Roligast
Det roligaste Loppan vet är numera att bada!

Rädd för
Hon är jätterädd för kryckor, dammsugaren, sopborsten – saker man håller i händerna. Loppan är omplaceringshund och just det här har inte släppt. Hon var rädd för män också, men nu älskar hon killar.

 

 

Aktuellt