Kicki och Emira till VM i para-agility

Kicki Samuelsson och eurasiern Emira. Foto Per Fjellman

Kicki och Emira till VM i para-agility

Kanske ni redan läst om Kicki Samuelsson och Essmania’s Emira som kvalat in till para-agility VM i Spanien. Ingen svensk har någonsin deltagit i ett sådant här VM förut.

De som känner Kicki är inte förvånade. Envis som synden trots sina handikapp, det som påverkar mest är hennes EDS och synskada. Kicki lägger hela sitt liv åt sina hundar och träning. Hennes ena hund, eurasiern Emira har en hel räcka titlar och är nu 9 år och pigg och glad. När hon fick EPI diagnosen för några år sedan undrade man hur detta skulle gå. Hon och Kicki har visat att det mesta går att övervinna.

Härliga Hund skrev om Kicki och Emira redan hösten 2017. Delar av av den artikeln kan du läsa här.

Kicki har inga assistenter i dagsläget utan klarar sitt liv med hemtjänsten. Då är det tur hon har världens bästa pappa som ställer upp i ur och skur.

Behöver en till permobil

Dessvärre är det inte säkert att Kicki kommer iväg till VM i para-agility. Kommunen i Åmål godkänner inte två elrullstolar för att kunna göra olika saker, vilket de flesta andra kommuner gör. Därför måste hon själv köpa en elrullstol som fungerar för träning/tävling och en sådan kostar nära 60 000 kronor. Tävlar gör hon i de vanliga klasserna mot folk som inte har handikapp och gör det suveränt!

– Just nu håller jag på att leta hjälp till Kicki så att hon kan komma iväg till Valencia och representera Sverige. Pengar kommer att sökas från SKKs Landslagsfond,  berättar Anette Essman som är uppfödare till båda Kickis hundar, Emira och Orino.

Här kan du läsa mer om Kicki och Emira.

Jag vågade prova agility

Vill du läsa mer om VM?

Länk till VM sidan http://imcapawc2019.es/

 

Snabbfakta om eurasiern

Eurasier är en självsäker, lugn hund med en hög retningströskel. Den är vaksam och uppmärksam utan att vara skällig. Den har en utpräglad bundenhet till sin familj och kan vara reserverad mot främlingar. Detta innebär att hunden kan backa och inte genast vilja ta kontakt men den får däremot inte vara nervös, aggressiv eller extremt misstänksam.

Eurasiern har ingen utpräglad jaktinstinkt.

Den är ingen vakthund men är en utmärkt varnare då den är mycket uppmärksam utan att vara skällig. Eurasier har mycket lätt för att lära men den är inte någon brukshund, den har spetsarnas självständighet och egensinnighet.

En eurasier behöver nära kontakt med sin familj och förstående och konsekvent träning. Med sin robusta hälsa och sitt okomplicerade sätt, sin anpassningsförmåga och sin trofasthet är den en värdefull familjemedlem.

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret