Isglass med kycklingsalami

Isglass med kycklingsalami

Nu är det så där varmt igen så att jag bara vill ligga i gräset med magen tätt mot marken, bakbenen bakåt och huvudet mellan framtassarna. Så mycket kroppsyta som möjligt mot den svala marken.

Men min matte har gjort glass till mig. Den får jag på kvällen innan jag ska sova. Den är så himla god fast den inte har bacon i sig. Men jag tror att man KAN ha bacon i den. Ska försöka förklara det för matte.

glass2

I alla fall så tog det jättelång tid för glassen att bli klar. Jag var säker på att jag skulle hinna dö av svält och värme och törst och sorg innan det, men matte sa bara: ”Skärp dig Zowie, du har ju massor av vatten och ligger i skuggan”.

glass7

Fast sedan fick jag bara äta den och den är jättegod och lite blöt och så är det kycklingsalami i den så man måste slicka på den jättemycket för att få det gottaste. Jättebra glass.

Strandliv
För resten så har mormor och jag åkt till hundstranden nästan varje dag. Då kan jag gå ut i vattnet tills det kommer hav på magen. Det är jätteskönt. Sedan vill jag inte simma och sådant där, för jag tycker det känns lite läskigt. Man vet ju inte vad som finns där i vattnet.

bada_malen1

Om jag får bada magen lite varje dag och äta lite glass då och då så klarar jag mig nog. Kanske. (Och om det blir baconglas så klarar jag mig ännu mer.)

SÅ HÄR GÖR MAN MATTES GLASS

Du behöver:
• Glassform
• Kycklingsalami eller annat pålägg som klipps i tunna strimlor. Väldigt lite behövs, ca 1–2 skivor till 4 glassar.
• Vatten
• valfri ”pinne” gärna ätbar – vi tog en tunn, smal tuggpinne av oxhud

Gör så här:
• Häll vatten till hälften i glassformarna
• sätt ner en pinne i varje blivande glass
• peta ner salamistrimlorna jämnt fördelat i glassformarna
• in i frysen, tar minst tre timmar, men om du har snabbfrysläge på din frys kan det gå fortare
• ÄT!

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Att få den utvalda

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…