Hundkul i helgen

På Stockholms Hundmässa har du bland annat chansen att träffa malanoisen Bella, Årets polishund. Foto Anders Roos

Stockholms Hundmässa

Hundkul i helgen

I helgen är det dags för en av årets stora begivenheter – i alla fall om du gillar hund! Och det gör ju du, som läser det här!!! Stockholms Hundmässa är fylld av allt för alla hundnördar. 

Till helgen kommer över 8 000 hundar till Stockholmsmässan för att delta på Stockholm Hundmässa, vilket gör evenemanget till ett av de större i världen. Hela 325 raser och rasvarianter är representerade och till de största raserna hör flatcoated retriever, långhårig chihuahua och whippet. Hundar från sammanlagt 23 länder samlas i Stockholm, bland annat från Grekland, Kanada och Ukraina. Även domarkåren är internationell med domare från 14 länder, vilket dock är betydligt färre än tidigare år. Det beror på  att utställning i år är en så kallad Nordic Dog Show där andelen nordiska domare ska vara högre. Rasbedömningarna startar klockan 9.00 på morgonen och pågår till cirka 14.

Inte bara en hundutställning

Utöver utställningen, där hundarna bedöms exteriört, arrangeras  i år nordiska mästerskap i freestyle och heelwork to music, nordiska och svenska mästerskap i junior handling samt tävlingar i lydnad och rallylydnad. På Hundarenan blir det uppvisningar av hundsporter av alla de slag.

På rasklubbstorget finns chansen att stifta närmare bekantskap med nästan 190 raser. Det är ett bra tillfälle för den som tänker skaffa hund att se många olika raser på riktigt och kunna ställa frågor till erfarna ägare. Det är förstås också ett bra tillfälle för alla som vill kunna ta bilder på eller filma ovanliga raser.

Julklappsfynda

Stockholm Hundmässa är inte bara en stor hundutställning, det är också den största tillbehörsmässan med hundprodukter i Norden. I år finns det över 130 företagsmontrar där man kan köpa det mesta i hundväg. Perfekt julklappsshopping för hundägaren!

SKK har också valpar till salu – i form av mjukishundar som gärna vill ha en ägare till jul. Naturligtvis levereras valpen med friskintyg och köpeavtal! Mellan 11.00 och 11.30 kommer dessutom herr och fru Skotte på besök och delar ut mjukishunden Skotte.

Carro Alupo på plats

Café Hundsnack finner ni på SKK Torg – SKKs mötesplats på mässan. I år kan du till exempel lyssna till föredrag om nya hundsporten K9 biathlon, akutsjukvård för hundar och vad man ska göra om hunden vaktar och skäller. Föredragen håller på 10.30 till 15.00 båda dagarna. Här kommer bland annat Härliga Hunds egen hundpsykolog och etolog Carro Alupo att närvara – missa inte det!

Årets polishund, Årets narkotikasökhund, Årets bragdhund och Årets sociala tjänstehund gästar Café Hundsnack på lördagen och får ta emot priser 15.15 i finalringen. De kommer finnas tillgängliga med sina förare/ägare under hela lördagen för intervjuer.

Finaltävlingarna inleds 15.00 med en finalshow på temat lucköppning med världens förmodligen största adventskalender som fond. Det blir också världspremiär för en freestyleuppvisning med en lucia som förare.

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret