Henry och Baloo – bästa vänner

Baloo är känd för hans ovanliga sovplats, ovanpå Henrys huvud. Foto Cynthia Bennett.

Henry och Baloo – bästa vänner

Bästa vännerna Henry och Baloo har mycket gemensamt. De har båda blivit räddade från gatan och nu följs det åt på det stora äventyret!

Deras osannolika vänskap och vandringsturer runt Colorado vackra bergslandskap har fått hundratusentals följare på deras Instagram @henrythecoloradodog. För ägarna Cynthia Bennett och Andre Sibilsky är deras popularitet surrealistisk.

Flyttade till Colorado

-Vi började utan hund och med en längtan efter att vandra i bergen, berättar Cynthia för BBC. Så vi flyttade till Colorado och började vandra allt oftare och på allt längre turer. Sen bestämde vi oss för att skaffa hund.

Foto Cynthia Bennett

Henry är en blandning av bland annat husky, boxer, staffordshire terrier och aussie. Henry var full av energi och älskade direkt att följa med på Cynthia och Andres långa vandringar i bergen. Ett år senare insåg Cynthia att hon la upp väldigt många bilder på Henry på hennes sociala medier, och bestämde sig för att ge honom en egen Instagramsida.

Instagramhundar

Det tog tre år att få 30 000 följare.  När Baloo kom in i bilden ökade det till flera hundra tusen! Baloo är en siamesblandning och har från dag ett följt med på vandringarna. Bilder och filmer på deras gemensamma vandringar i bergen har blivit så populära och lett till några goda samarbeten, så Cynthia har börjat arbeta deltid för att kunna ägna mer tid åt att fotografera och dela med sig av deras gemensamma äventyr.

Vill du följa Baloo och Henry och deras ägare på dras gemensamma vandringar i bergen i Colorado? Följ dem på Instagram @henrythecoloradodog.

 

 

 

ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Veterinären svarar

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?