Får vovven en julklapp?

Får vovven en julklapp?

Såklart även hunden ska få en julklapp, det är nog vi överens om. Men vad ger du din hund i julklapp? Ett smarrigt enormt märgben? En ny mjuk hundbädd, eller en extra lång vacker vinterpromenad med sök?

Härliga Hund frågade tre olika hundägare vad de ger sin hund i julklapp. På köpet fick vi lite roliga julhistorier om vad hundar och jul kan ställa till med. På både lite roligt och stökigt vis.

Öppnar gärna alla paket under granen

Karolina Lassas är Nationellt pedagogikansvarig och är en del av ledningsgruppen på Hundstallet, Svenska hundskyddsföreningen. Karolinas vovve heter Stellan, och är en bullterrier på 3,5 år. 

Stellan gillar paketöppningen på julen allra mest.

Våra hundar har alltid fått julklappar. Många av dem har ”stjälpt till” med själva paketöppnandet av allas paket under julafton. Jag försöker alltid att se till att julklappen är inslagen så att det finns mycket kul att slita och öppna. Det är nästan lika viktigt som det som gömmer sig i. Ofta något ätbart och en ny leksak! Just Stellan gillar nya prylar så han kommer nog att få något hållbart att springa och ruska. 

Obi önskar sig en vit jul

Pernilla Melander arbetar för Agria Hundförsäkringar. Hennes vovve, Obi, är en 12-årig barbet.

Obi hoppas på smarrigheter i årets julklapp.

Obi får alltid ett litet paket med något ätbart eller en hundleksak. Han är mästare på att nosa upp just sitt paket under granen och öppnar det så klart själv. Själv skulle han nog välja en vit jul med friska promenader. Han blir tokglad av snö! Obi älskar julen när hela familjen samlas och han får vara höjdpunkten med mycket gos och lek. Julledigheten bjuder också på sköna sovmornar för Obi som är en riktigt sömntuta.

Vera ger till katterna

Therese Lilliesköld är antrozoolog, det vill säga arbetar med interaktioner mellan djur och människor. Familjens hund Vera gillar att fira jul.

Therese Lilliesköld med blandisen Vera och katten Panter.

Vi firar hemma med familjen med mycket mys, värme och en och annan godsak. Visst får Vera julklapp, både av oss och bästa hundvännen. Av oss blir det leksak som säljs till förmån för att hjälpa hemlösa katter, Vera är en riktigt kattälskare. 

Aktuellt