Alla hundarna på Mimmis hunddagis i luciamundering

Fantastiska Luciatåget

Här är de igen, våra favoriter, Luciahundarna på Mimmis Hunddagis.

Anna Waldenström, som jobbar på hunddagiset skriver så här om deras härliga tradition:

”När det vankas LillJul på dagis så börjar dagen med det bästa (enligt hundarna, haha); julbordet! Det består av en leverpastejstårta med blodpuddings-fyllning, bacon, skinka, köttbullar, blodpudding + leverpastej utstansad med pepparkaksformar. Allt för att förfina serveringen! Förberedelserna börjar redan kvällen innan, eftersom det tar 4 timmar att förbereda!

Alla på Hunddagiset väntar på maten!

Alla på Hunddagiset väntar på maten!

Ungefär hälften av jyckarna kan gå och äta fritt från bordet, medan den andra hälften är lite ”ivrigare” och får serveras på tallrik. Vi vill ju inte att de ska äta för mycket och få ont i magen eller må dåligt!

Smaskig leverpastejtårta serveras.

Smaskig leverpastejtårta serveras.

Vissa hundar äter från bordet.

Vissa hundar äter från bordet. Så att säga.

När julbordet är avklarat så är det dags för nästa händelse; Luciatåget! Hundarna lussar stolt i sina tomtekläder för områdets skolor, grannar, pensionärer, dagis m.m. De får såå mycket uppmärksamhet och blir så glada!

granen

Alla som gillar granen.

När vi kommer tillbaka är det julklappsutdelning där varje hund får varsin julklapp att ta med sig hem. De innehåller ofta någonting ätbart eller något lekfullt.

Förutom den stora dagen så har hela dagis julpyntats, detta gör vi vid 1:a advent, med ljusslingor, adventsljusstakar, glitter, tomtar och sedan självklart; julgranen! Eller inomhustoan, som vi skämtsamt kallar den. Dock har INTE EN ENDA HUND under alla våra 18 år använt trädet som en toalett!

Mera leverpastejstårta? Jaaa!

Mera leverpastejstårta? Jaaa!

Hundarna har även en egen adventskalender, små röda julstrumpor med siffror på, full med godis där varje hund har varsin lucka/strumpa!

Är hela tårtan till bara mig?

Är hela tårtan till bara mig?

OBS. En viktig sak som man dock gärna vill poängtera är ju att vi inte tvingar någon hund att bära vare sig täcke eller tomteluva. Alla sitter glatt och viftar på svansarna och ser det som en kul uppgift! De hundar som inte vill vara med, slipper SJÄLVKLART! Allt görs med en stor portion humor och alla får så mycket beröm att till och med taxarna sträcker på sig och ser ut som stolta utställningsafghaner.”

Drick inte för mycket glögg nu bara …

Hund med glöggflaska!

 

Missa inte Mimmis Hunddagis på Instagram!

De har en hemsida också, så det så.

Följ oss på Facebook, så missar du inget!Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

En cancerdiagnos behöver inte innebära slutet

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven