”Det beror på!”

”Det beror på!”

Jag är hemkommen efter ett par härliga dagar med min fina vän och kollega Eva Bodfäldt. Vi har varit så nedrans djupa i två dagar att jag ett tag trodde någon av oss skulle drunkna. Men det gick bra.

Vi jobbar på ”Det beror på!”, en föreläsningsturné du kan vinna biljetter till via Härliga Hund. Förarbetet går ut på att vi gräver oss ner i våra hundhjärnor och hjärtan, vrider och vänder på det som sagts och det som sägs. Det vi lärt oss och det vi erfarit.

Vi äter god mat, dricker kaffe och ifrågasätter oss själva. Allt medan hundarna som sitter på svaren underhåller sig med hundbestyr. Promenader och fler promenader. Sen åter till ritbordet. Ibland är vi rungande ense jag och Bodfäldt. Stundvis inser vi saker vi inte visste att vi vetat förrän vi sagt dem till varandra. Och ibland tycker vi helt olika. Det är då, vi båda ser som mest intresserade ut av ämnet.

Jag gillar folk och hundar som inte tycker exakt som jag. Utan de som gör så för att de har andra erfarenheter. Det är intressantare. De hundar och människor som inte är helt självklara. De kan få oss att blicka inåt, som medmänniskor och som hundägare. Se på oss själva och belysa våra egna sanningar från en annan vinkel.

Den där jycken som vägrar bekräfta din hundkunskaps korrekthet, den kommer lära dig nya saker. Bråkstakarna, de osjälvklara, de obstinata. De drivna. De notoriska dragarna som kastar dina tre alltid så effektfulla koppelövningar i närmsta soptunna och sliter dig vidare, han har något att lära dig. Om träning, men kanske även om dig själv. Eventuellt har han själv något att lära sig, att gå i slakt koppel absolut, och vägen dit kan ge er båda mer än bara en avslappnad promenad.

Lite så… ibland drar hon i kopplet Eva, då fascinerar hon mig som mest. Och ibland kastar jag mig åt höger när hon hade tänkt vänster och då lyser hon upp.

Du kommer väl? ”Det beror på!”

Peace out!

/Carro, Krutor och Koi

Ha koll framöver! Några veckor innan varje föreläsning på dess olika orter runtom i Sverige så kommer vi att lotta ut fribiljetter!Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Jag och dogsen på semester

Våra experter

Vanliga frågor om valp

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…