Därför ska hunden vara med i registret DjurID.se

Därför ska hunden vara med i registret DjurID.se

Det kommer en lös hund springandes och så klart försöker du fånga in den så den inte ska komma till skada, men vad gör du sen? Här tipsar vi om hur du kan gå tillväga.

1.


Ta reda på hundens id-nummer genom att kolla i det vänstra örat. Ser du en tatuering där? Läs i så fall av de siffror och bokstäver som du ser. Ibland kan en siffra/bokstav vara svår att tyda, då ersätter du det tecknet med en *.

2.

Om du inte hittar någon tatuering så är hunden troligen chipad under huden, men det är inget du kan se själv utan då behövs en chipavläsare. Vänd dig till polisen, veterinär eller till ett djurhem som alla med största sannolikhet har chipavläsare.

3.

När du fått reda på id-numret så kan du söka i registret som har adressen www.DjurID.se Du kan även ringa direkt till Svenska Kennelklubben 08-795 30 50 för att få hjälp. SKK svarar alla dagar, dygnet runt.

Nu när du har läst detta så förstår du vad viktigt det är att du själv har registrerat din egen hund hos DjurID.se. Det kan ju vara din hund som kanske kommer lös under en vistelse på annan ort och inte hittar tillbaka till dig. Då är räddningen om någon lyckats fångat in din hund och att upphittaren, eller polisen, direkt kan hitta dig genom en sökning hos DjurID.se.


Källa: DjurID.se

Aktuellt