Dags för årets läskigaste hundpromenad

Dags för årets läskigaste hundpromenad

Sveriges största Halloween-promenad för hundar är äntligen tillbaka i fysisk form men sker även digitalt för alla i hela Sverige. Den digitala promenaden äger rum den 29-31 oktober på sociala medier där deltagarna medverkar på hemmaplan. Alla som befinner sig i Stockholm den 31 oktober är välkomna att delta i den fysiska promenaden på Greta Garbos Torg på Södermalm kl 11.00-14.00.

Till förmån för Hundar Utan Hem

Petit Halloween är ett årligt event med välgörande ändamål för alla som älskar hundar. För tredje året i rad tillägnas promenaden den ideella organisationen Hundar Utan Hem. Genom sitt engagemang räddar och omplacerar de avlivningshotade och övergivna hundar från Irland och Sverige. Pengarna från insamlingen används till veterinärvård och arbetet att hitta nya hem till hundarna. Insamlingen pågår hela oktober men alla deltagare på plats 31 oktober uppmuntras även att skänka begagnade saker som hundarna behöver; halsband (ej stryp), selar, koppel och tjocka filtar.

Omplaceringar ökar

Under pandemin är det fler som tagit beslutet att skaffa hund och Hundar Utan Hem ser en kraftig ökning av förfrågningar på svenska omplaceringar. Många börjar komma tillbaka till jobbet och rutiner man kanske inte riktigt hade räknat med när man skaffade hunden.

– Jag vill dock framhålla att det är ett bra val att kontakta oss om man behöver ett nytt hem till sin hund och det kostar ingenting att få hjälp. Det svåra är när det är väldigt bråttom att hitta en bra lösning, berättar Carina Olsson, ordförande på Hundar Utan Hem.

Oroande trend

I takt med att veterinärkostnaderna har stigit så har även djurförsäkringar blivit dyrare.

– Vi ser en oroande trend att fler har valt att inte försäkra sina hundar. Det gör också att fler hundar inte får den veterinärvård som de behöver när de blir sjuka och att även unga hundar avlivas för att veterinärkostnaderna blir för dyra utan försäkring. Flera av de hundar som vi får in är i behov av någon form av veterinärvård och vi är väldigt tacksamma för alla som deltar i Petit Halloween och gör det möjligt för oss att hjälpa även dem. Hoppas vi ses på plats! avslutar Carina Olsson.

Svarar på frågor

Hundar Utan Hem deltar även under eventet och berättar om sitt arbete för alla besökare och svarar på frågor. De första 50 hundarna på plats på Greta Garbos Torg får även en goodiebag med produkter från promenadens sponsorer: Hugo & Celine, Furme, Best Friend och petgood (tidigare FUNCiFUR). Bakom Petit Halloween står Petit Banana PR – Sveriges första och enda PR-byrå och influencernätverk för husdjur.

Digitalt över hela landet

– Vi är otroligt glada att kunna anordna ett fysiskt event i år! Samtidigt bjuder vi in hundar i hela landet och följer upp förra årets digitala succé. Du är välkommen att komma förbi och uppleva Petit Halloween oavsett om du har egen hund eller inte. Att klä ut sig och sin hund är självklart frivilligt. Vi är måna om hundars välmående och förutsätter att hundägare känner sin hund bäst och vet vad hen är bekväm med, säger Emma Svensson, grundare Petit Banana PR.

Dela halloweenbilder – vinn priser

Genom att anmäla sig till promenaden skänker alla deltagare valfri summa till Hundar Utan Hem via Swish: https://petitbanana.se/petithalloween/. På Instagram uppmanas hundarna att dela sina Halloween-bilder under hashtagen petithalloween för chansen att vinna fina priser.

Snabbt om Petit Halloween 2021:
Digitalt: 29-31 oktober på sociala medier. Fysiskt: 31 oktober kl 11.00-14.00 Greta Garbos Torg i Stockholm.
Anmälan: https://petitbanana.se/petithalloween
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1451277031918792/
Instagram: https://www.instagram.com/petithalloween/

Aktuellt