Biverkningar vid kastrering av hundar

Anders Hallgren tillsammans med sin egen fina vovve.

Biverkningar vid kastrering av hundar

I varje nummer av Härliga hund svarar hundpsykologen Anders Hallgren och veterinären Boel Sandros på våra läsarfrågor. Vi tänkte lyfta fram en av de frågorna, eftersom vi vet att många djurägare undrar över samma sak.

I nummer tre av Härliga hund ställdes en fråga om kastrering till vår expert Anders Hallgren. Frågeställaren undrade vilka biverkningar som kan uppstå vid kastrering och det är så klart en ganska stor fråga som kräver lite mer utrymme, men här kommer några negativa biverkningar som är viktiga att känna till.

* En kastrerad hund löper risk för att få ökad aptit och kan överlag bli väldigt upptagen av tankar på mat och kan få lättare att gå upp i vikt

* En kastrat blir i regel lugnare och vissa hundar kan till och med bli slöa till följd av en kastrering

* Det finns också många hundägare som upplever att deras kastrerade hund har blivit deprimerad sedan ingreppet

Det finns såklart både för- och nackdelar med att kastrera sin hund, till exempel vid sjukdom är kastrering något som kan hjälpa hunden. Men oavsett anledning, bör man verkligen tänka över alla olika risker innan man bestämmer sig för att kastrera sin hund. Diskutera noga med din veterinär för att få råd och stöd i frågan!

Om du är intresserad av att läsa ännu mer i ämnet, rekommenderar vi dig att klicka här för att komma till Anders Hallgrens superinformativa blogginlägg om vad man ska tänka på innan man kastrerar sin vovve.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Att få den utvalda

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…