5 tips för lediga dagar

5 tips för lediga dagar

Efter regn kommer sol, och efter jobb kommer ledighet! Krydda din och vovvens liv med nya upptåg och fina stunder tillsammans! Men vad? Här kommer tips för sommarens lediga tid.

Ta en annan promenad

Nu när man har mer tid, sätt er i bilen, bussen eller gå bara rakt ut i skogen åt ett annat håll. Byt ut din vanliga promenad, och dess vanliga dofter mot nya intryck! Nytt att dofta i, nytt att se och bara härligt med nya upplevelser. Det är både roligt och nyttigt för hunden att utmanas av nya intryck.

Övernatta ute tillsammans

Ta en kort vandring, äventyr behöver inte vara långa eller mycket krävande för att vara äventyr. Men packa ryggsäcken med mat och sovsäck och stanna ute över natten. I ett vindskydd längs en vandringsled. Eller i ett tält. Eller om naturen är god mot er, inga mygg och inget regn. Varför inte sova under bar himmel och beundra stjärnhimlen tillsammans. Ligga nära och lyssna till nattens alla ljud. Fåglarna, insekterna, vinden i träden. Sommarmagi på riktigt.

Enkel underhållning

När fotbolls EM pågår som värst och hunden pockar på uppmärksamhet. Lägg lite smågodisar eller en matsked leverpastej i en hushållspappersrulle, tomt mjölkpaket eller tom äggkartong. Stäng igen och försvåra så mycket du kan, rulla, knöggla, eventuellt även tejpa ihop kanter (allt beror på hur skicklig din hund är på detta). Ge sen vovven som har en stunds arbete framför sig innan belöningen kommer.

En stund av skönhet

Att borsta och kamma, klippa päls behöver inte vara en ”måste” grej. Ta fram borsten och dra med långa tag genom hundens päls. Kamma försiktigt och mjukt. Som en smekning. Det är härligt för vovven att bara bli omhändertagen en stund i omtanke, det blir nästan som en stunds massage.

Spana ut över ängarna

Sätt er ner där ni är, vid ängarna, skogsdungen, havet, staden, ja var ni nu befinner er. Sätt er bredvid varandra, och spana tillsammans. Vad är det som rör sig där borta? Är det en älgkalv, eller ett litet barn som springer. Och där åt vänster rörde något sig? En sparv eller en fjäril. Njut av att tid finns. Lugn är. Sommar. Man kan sitta i timmar på en sten och bara vila. Passa på att göra det. Kanske redan idag.

 

Aktuellt