Del två i Härliga Hunds LILLA VALPSKOLA

Häng med i Härliga Hunds Lilla Valpskola. Tidigare avsnitt hittar du under "Valpskola" på sidan.

Del två i Härliga Hunds LILLA VALPSKOLA

VAD BEHÖVER VALPEN FÖR MAT OCH SAKER?

Det här är del två i Härliga Hunds Lilla Valpskola där du får goda råd för den första tiden, ett avsnitt i veckan. Tidigare avsnitt hittar du om du söker på ”Valpskola” på sidan.

Valpen måste förstås äta och dricka. Mat brukar man ge 3-4 gånger om dagen till en början med, den ska alltid ha tillgång till friskt vatten. Vilket foder du väljer är en smaksak så länge det är ett fullvärdigt valpfoder. Oftast är det bäst att fortsätta med det foder uppfödaren givit, för att sedan successivt – så att valpens mage vänjer sig – eventuellt introducera ett nytt foder längre fram. En riktigt liten valp ska vara rund och go´, men redan efter några veckor bör den slanka till sig, övervikt kan till exempelvis ge skador på lederna. Men valpen ska förstås inte vara mager.

Det är lätt att förköpa sig i djurbutiken, det finns ett enormt utbud av söta, roliga och häftiga hundsaker och du vill ju att valpen ska ha det bästa, eller hur? Men faktum är att det viktigaste är DU. Det räcker med halsband eller gärna sele (köp inte onödigt dyrt i början, tänk på att valpen växer snabbt) koppel (inte flexi) mat- och vattenskål (gärna stadiga sådana så inte valpen välter dem eller drar runt med dem), något för den att sova på, bilbur eller säkerhetsbälte om ni åker bil, bajspåsar, något att gnaga på och kanske ett par leksaker. I valpens värld är en gammal strumpa spännande nog, om någon ser till att strumpan får liv förstås och hindrar valpen från att äta upp den! Det är viktigt att det inte är saker som valpen kan göra sig illa på eller sätta i halsen, ha den alltid under uppsikt när den leker. Ett första-hjälpen-kit kan också vara bra om olyckan är framme, liksom fästingplockare. Och givetvis – en bra försäkring.

Här kan du läsa mer om hur du väljer försäkringsbolag:

http://www.harligahund.se/2017/08/29/ny-jamforelsetjanst-for-hundforsakringar/

http://www.harligahund.se/2017/10/21/29657/

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven