Polisen varnar: Nya brödbullar med rakblad har hittats
Bilden har inget med det aktuella fallet att göra. Foto: Getty Images

Polisen varnar: Nya brödbullar med rakblad har hittats

Minst en gärningsman har spridit vassa föremål inbakade i degknyten i Malmös parker. De senaste åren har över 160 dåd polisanmälts, och flera hundar tvingats att akut uppsöka veterinär. I slutet på december greps äntligen en äldre kvinna på bar gärning. Men nu har nya brödbullar med rakbladsliknande föremål hittats i Malmö.

Vi har tidigare rapporterat om hur en dam i 75 års-åldern gripits på bar gärning, misstänkt för att medvetet ha spridit degknyten med vassa föremål. När kvinnan omhändertogs av polisen sent i december bar hon en väska med glasbitar och degmassa. Hon släpptes dagen efter trots att misstanken mot henne kvarstår.

Polisen rubricerar det misstänkta brottet som grovt förgöringsbrott, vilket kan ge från sex månader upp till sex års fängelse.

Nya brödbullar med rakblad hittats

Nu har dåden i Malmö fortsatt. I fredags larmades polisen till Pildammsparken i Malmö då ett trettiotal små brödbullar med rakblad hittats.

– Patrullen säger att det såg ut som metallstjärnor i bullarna, säger Patric Fors, polisens presstalesperson till Sydsvenskan, som var först med att rapportera om händelsen.

I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman.

– Givetvis ska vi titta på om dagens händelse har något samband med tidigare händelser, säger Patric Fors till Sydsvenskan.

Anmälan togs emot av en hundägare vars hund fick i sig en av brödbullarna, som tur är kunde ägaren få ut föremålet ur hundens mun och tillkalla polis. Hunden klarade sig oskadd.

Nu går polisen ut med en varning till Malmös hundägare.