Den nya teorin om varför hundar viftar på svansen är lite som att fråga sig vilket kom först, hönan eller ägget - hundar kan vifta på svansen för att de är glada. Men hur uppstod detta beteende från första början?

Ny studie: Därför viftar hundar på svansen 

Varför viftar hundar med svansen? Enligt en ny studie kan anledningen vara mer komplex än vad vi tidigare trott.

Varför viftar hundar med svansen? Det finns flera anledningar. En av de vanligaste antaganden är att hunden som oftast viftar på svansen för att visa att den är glad. Resultaten från en studie som presenterades förra veckan av forskare från tidsskriften Biology Letters, utmanade just den tron.

Slutsatsen i den nya studien visar att hundar förmodligen viftar på svansen - för att göra dig glad. Forskare tror att för flera tusen år sedan lockades människor till hundar som viftade på svansen,  vilket ledde till att människor valde denna egenskap hos hundens förfäder och avlade på dem - vilket resulterade i fler svansviftande hundar. Enligt forskarna är det något med rytmen som tilltalar människor, och framkallar glädje hos oss, precis som i musik.  Detta rapporterade Washington Post.